Breaking News

Kevin Hearne: Hounded - Üldöztetve


Kevin Hearne: Hounded - Üldöztetve






A blogturnéról


A Könyvmolyképző Könyvkiadónál 2013. szeptember 30-án jelenik meg Kevin Hearne: Hounded - Üldöztetve című könyve. A könyvet – ahogy már sejthetitek – a Blogturné Klub által szervezett turné keretében most jobban is megismerhetitek. (A Blogturné Klub tevékenységéről itt olvashattok részletesebben.)



Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a regényről és a szereplőkről, de nyerhettek is! A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából a turné során kisorsolunk 3(!) példányt a Houndedből! Részletek a bejegyzés végén.


A könyvről
 
A történetről:
Atticus druida, és mint ilyen az utolsó képviselője fajtájának. Arizonában tengeti mindennapjait, és próbál beolvadni a hétköznapi emberek közé, hiszen régóta feni rá a fogát egy bosszúszomjas isten, Aenghus Óg. Aenghus Óg még több hatalmat akar, és ehhez szüksége van a kardra, amelyet Atticus több évszázaddal korábban megszerzett. Most azonban az isten meg is találta, és most a druida úgy érzi, megunta a menekülést és inkább szembenéz vele, kerüljön bármibe is. 
Miközben türelmesen vár, hogy legnagyobb ellensége rátaláljon, több isten is felkeresi, ki segítő, ki ártó szándékkal, némelyikről pedig még azt sem lehet biztosan eldönteni, melyik oldalon áll. Aki viszont biztosan Atticust támogatja, hűséges barátja, Oberon, az ír farkaskutya, néhány természetfeletti ügyvéd és a kissé furcsa, de roppant szívélyes szomszédnéni.


A véleményem:
Amit legelőször szeretnék leszögezni, hogy ez a történet nem egy vörös pöttyös történet, és nem is véletlenül nem ebbe a sorozatba került. Na nem kell megijedni, nem túlságosan durva, viszont érezhetően férfi írta és a fő célközönség sem a tinilányok köre. Szóval nyugodtan vegyék a kezükbe férfiak is, mert ez a könyv talán inkább nekik íródott, de nők is élvezni fogják, amennyiben nem csak a romantikát keresik. 

A könyv világa teljesen magával ragad, ha adsz neki egy esélyt, és ezt azért írom, mert elsőre némileg bonyolultnak tűnhet. A ír mitológia nem pontosan az, amit mindenki jól ismer, talán még azok sem, akik jártasabbak a témában, így elsőre a rengeteg idegen isten soknak tűnhet. Megjegyezni, hogy ki kicsoda, kinek a kije és egyáltalán milyen hatalma van, arról nem is beszélve, hogy a nevek kiejtése sem egyszerű feladat. (Ehhez a könyv elején van egy kis segítség, de azért még így is résen kell lenni.) Amint azonban az ember ezzel kapcsolatban nagyjából képbe kerül, a történet sodorja magával. És maga a világ is egészen elképesztő, nagyon szépen és részletesen ki van dolgozva, és már az első részből is látszik, hogy rengeteg (még) kiaknázatlan lehetőséget rejt magában. Már csak azért is, mert ebben a világban gyakorlatilag az összes mitológia és vallás egymás mellett létezik. Pontosan ez az egyik, amitől az egész izgalmas lesz. A görög mitológiából ismert isteneket, lényeket már kívülről fújjuk, és még az északi mitológia alakjai is egyre többször jelennek meg könyvekben, filmekben, de ez regény a legtöbbünknek valami újat, valami ismeretlent is nyújt. 

Pedig a druidákról nagy eséllyel már mindenki hallott, ha máshol nem, hát a történetelemórán, de szerintem Atticus megismerése után mindenki véleménye meg fog változni róluk. Atticus hatalmas druida, pontosan tisztában a képességeivel és irányítani is képes azokat, olyan dolgokat is képes elérni, amelyeket még az istenek sem feltételeznek. Egy pillanatra sem felejthetjük el, hogy egy több száz éves szereplőről van szó, kifejezetten imádtam is, amikor arról kapunk egy kis képet, hogy a mi druidánk mennyi mindent látott és átélt, ugyanis a legtöbb esetben nagyon vicces megjegyzések ezek. Nagyon tetszettek azok a jelenetek is, amikor Atticus és a természet, a föld szoros kapcsolatát ismerhetjük meg. Viszont mindezek mellett Atticus végig olyan laza, vicces és pimasz, hogy nem csak a külsejét tekintve fiatalos. Elfelejthetjük a hosszú, ősz szakállú varázslókat!

A legmegdöbbentőbb számomra mégis az volt, hogy mit szerettem a legjobban a könyvben. És ez két mellékszereplő: Atticus kutyája, Oberon és a szomszédnéni. Nem lövök le nagy poént, ha elárulom, hogy Atticus képes beszélgetni a kutyájával, szó szerint. (Ez már a könyv elején kiderül.) És az író félelmetesen jól visszaadta, hogy mi járhat egy farkaskutya fejében, mindezt pedig olyan humorral, hogy ki merem jelenteni, hogy a könyv legviccesebb párbeszédeinek nagy része Oberonnal zajlik. (És nem lennék én, ha nem jegyezném meg: imádom a nevét!)
A másik kedvenc szereplőm és egy másik elem, ami szerintem igazán egyedivé tette a történetet, az a szomszédnéni. Az öregasszony, aki utálja az angolokat, aki rég meghalt férjét siratja és szabadidejében régmúlt történetekkel szórakoztatja a szomszéd Atticust a fűnyírás után, és bohó módon azt hiszi, Atticus a fia lehetne. Az ő megjegyzései is mosolyra és nevetésre fakasztják az olvasót, legalábbis engem biztosan. 
Ha pedig az istenek közül kellene kedvencet választanom, kétségtelenül Morrigan lenne az, őt ismerjétek meg ti magatok, érdemes.

Amire fel kell tehát készülni: hihetetlen mennyiségű humor, a világ legviccesebb szereplői, rengeteg mitológia, cselszövések, némi akció, amire viszont ne számítsatok, az a romantika. De igazából nem is hiányzik. 


NAGYON AJÁNLOM


Rendeljétek meg most!

A Könyvmolyképző Kiadó webshopjából meg is rendelhetitek a könyvet az alábbi képre kattintva:



Blogturné extra: A druida tetoválások


Az író írta:
Sokan kérték, hogy mutassam meg a Vasdruida tetoválások részlet designját, nemcsak cosplayek miatt, hanem azért is, mert vannak, akik tényleg szeretnének ilyen tetoválásokat. Nos, itt vannak! Hatalmas köszönet Phil Balsmannek az Odin Star Industries-tól, hogy megrajzolta őket.
Nincs meg a teljes testes design, de itt az összes karra való tetoválás, amit a legtöbb ember akart és amiket a cosplayekhez használtok. Van egy sémám a teljes testfelületre, ahol megvan az összes kötés, amire egy druida képes, de az egészet megrajzolni nagyon időigényes és drága lenne, viszont csak nagyon kevesen használnák ténylegesen is. De remélem, ezek közül sokat látni fogok cosplayeken.
Szabadon kinyomtathatjátok és használhatják, ahogy szeretnétek. Ezek csak Atticus tetoválásai. (Itt van egy kis spoileres tartalom, ezt nem fordítom le.) Természetesen ezek alapján már meg tudjátok alkotni azt az alakváltó tetoválást, amit szeretnétek. 

Először is az ábra, ami megmutatja, hogy az egyes tetoválások hová kerülnek:

Teljes méretért katt a képre!
 
Aztán itt vannak azok, amelyek a vállról indulnak, és a bicepszen található alakváltó tetoválásokba futnak:


És akkor itt jön a legizgalmasabb: az alakváltó tetoválások. Ez igényel majd egy kis kiegészítést a karotok méretének megfelelően. Ezért is tettük ide az alapverzióját is a tetoválásnak, hogy kitölthessétek a helyet.


És végül a létsíkugró tetoválás és a trinkele. (Ezt a spoilerek miatt szintén nem fordítom.)



Nyereményjáték

A Könyvmolyképző kiadónak köszönhetően a turné során három példányt sorsolunk ki a Houndedből.
A játék szeptember 23-án kezdődik és október 1-jén éjfélkor ér véget.

Játékleírás:

A régi időkben egyes, kelta nyelveket beszélő népek a rovásíráshoz hasonló abc-t használtak: ez volt az ogham, melyet eredetileg feltehetőleg fába véstek.

Az ír mitológia szerint az írást Oghma, az ékesszólás istene találta fel; az ő nevéből származik az Ogham szó. A legenda úgy tartja, hogy Oghma egy nyírfaágba vésett üzenetet küldött Lughnak, az istenek ezermesterének, hogy az menekítse el a veszély elől Oghma feleségét.

A ti feladatotok, hogy a nyolc állomáson található képrejtvényeket megfejtsétek. Minden állomáson találtok egy képrejtvényt, melyre ogham írásmóddal egy, a könyvhöz illetve annak témájához szorosan kapcsolódó szót karcoltunk. A ti feladatotok, hogy megfejtsétek ezeket a szavakat, és helyesen kitöltsétek a rafflecopter dobozt! De azért nem voltunk teljesen kegyetlenek, minden szóhoz valamilyen segítséget kaptok: Keressétek a bejegyzésekben kiemelt betűket, amik a keresett szót alkotják, ám hogy ne legyen túl könnyű, a betűket nem sorrendben adjuk meg. Illetve minden kép tartalmaz egy újabb segítséget, ami körül írja, hogy mi is lehet a keresett szó. Emellett persze még azt a csodálatos találmányt - az internetet is segítségül hívhatjátok.

Minden megfejtéssel plusz egyszer kerül a nevetek a kalapba, így érdemes megoldani az összeset, hogy minél nagyobb esélyetek legyen a könyv megnyerésére!





a Rafflecopter giveaway

 
A blogturné menetrendje

09/23 - Függővég
09/24 - Szilvamag olvas - aprócska érdekesség az íróról
09/25 - Deszy könyvajánlója - Vasdruida tetoválások
09/26 - Roni Olvas - karakter bemutató
09/27 - Kelly Lupi olvas - ír farkaskutyákról pár érdekesség
09/28 - Nem harap a... - így készült a borító
09/29- Angelika blogja - "kettős nézőpont"
09/30 - Dreamworld - idézetek



Nézzetek be mindenhová!


Ez a blog Blogturné Klub tagja

Nincsenek megjegyzések