Breaking News

Abbi Glines: Ha az enyém lennél (Vincent fiúk)


Abbi Glines: Ha az enyém lennél (Vincent fiúk)






A blogturnéról

Elérkezett egy újabb blogturné, ezúttal Abbi Glines Vincent fiúk sorozatának első részéről, a Ha az enyém lennél című könyvről lesz szó. 
A regény október 15-én jelenik meg a Maxim Kiadó gondozásában, méghozzá a Dream válogatás kötetek között.
A blogturné során október 4-e és 11-e között nyolc blogger mondja el nektek a véleményét, ezenkívül számíthattok mindenféle extrára (receptekre, zenelistára, karakterinterjúra stb.), és természetesen nyereményjáték is vár rátok!

A könyvről

A történetről:
Ashton, Beau és a fiú unokatestvére, Sawyer ezer éve ismerik egymást. Gyerekként hármasban játszottak.
Beau és Ashton minden huncutságban benne voltak, Sawyer pedig próbálta visszafogni őket és kirángatni a bajból, ha úgy adódott. Ahogy azonban az évek teltek, minden megváltozott. Kamaszodni kezdtek, és beindultak a hormonok. Ashton és Sawyer járni kezdtek, és ezzel a hármasnak vége szakadt, már semmi sem volt a régi. Beau azonban szerelmes volt a lányba, és kénytelen volt végignézni, ahogy a nála gazdagabb és tisztább életet élő unokatestvére jár Ashtonnal, neki pedig csak a város fekete bárányának szerepe jut. Egy nyár azonban mindent megváltoztat. Sawyer nyaralni megy, egyedül hagyva az unatkozó lányt, és az eseményeket már nem lehet tovább késleltetni. Mi történik, ha kiderül, hogy Ashton is végig Beau-ba volt szerelmes? És talán nem is az a jól nevelt lány, ahogyan azóta viselkedett, hogy Sawyer barátnője lett, hanem a szíve mélyén még mindig a régi vadóc, akivel Beau mindig bajba került?


A véleményem:
Akkor kezdeném rögtön azzal, ami nem tetszett, vagyis inkább azt mondanám, hogy néha idegesítő volt. Ő pedig nem más, mint a főhősnő, Ash. Annyira hamar egyértelmű, hogy kit szeret és mit kellene tennie, de egyszerűen képtelen a saját döntéseit meghozni. Annyira fogságban tartja a szülei és az egész város elvárása, hogy képes lenne mindent feláldozni. Ez néhány jelenetben engem már kifejezetten zavart, ő volt a szerelmi háromszögben az a tipikus szenvedő szereplő. De azért valami jót is mondjak róla! Nagyon tetszett, hogy amikor Beau-val volt, előjött a spontán oldala is, és amikor hirtelen meggondolatlanságokat mert tenni, az kifejezetten üdítő volt.

A két fiú közül Beau az, aki viszi a hátán a történetet. Egy kicsit arrogáns, a városban mindenki a botrányos viselkedéséről ismeri. Csajozik, bulizik... Közben azonban a másik oldaláról mintha nem vennének tudomást. Arról, hogy dolgozik, hogy korlátok közé szorítja az, ahová hová született, és hogy valójában azért viselkedik így, mert összetört a szíve. Amikor végül alakulnak a dolgok Ash és közte, akkor kifejezetten romantikus is tud lenni, de mindvégig megőrzi önmagát.

Kifejezetten imádtam azokat a jeleneteket, amikor Beau és Ashton kettesben voltak, érezni, hogy őket egymásnak teremtették. Azokban a jelenetekben az ember feszülten figyel, hogy vajon mi történik, mit mondanak, mit csinálnak. 

A szerelmi háromszög harmadik tagja viszonylag keveset szerepel, és az események miatt akkor sem kifejezetten szimpatikus, de biztos vagyok benne, hogy a következő kötetben nagyon jó főhős lesz belőle. Ebben a regényben annyira erős volt a kémia Beau és Ash között, szinte szikrázik a levegő, hogy szerintem nem is lehet kérdés, hogy Sawyer ellen drukkol mindenki. Nem is nagyon volt lehetőségünk megkedvelni.

A mellékszereplők közül is nagyon sokan szimpatikusak, például Lanát és Ash nagymamáját nagyon szerettem. Viszont akik kifejezetten idegesítettek, azok Ash szülei, az előítéleteikkel meg a szentfazék viselkedésükkel.

És ha már beszéltem azokról a bizonyos szikrákról, el is érkeztünk a regény egy érdekes kérdéséhez. Ugyanis ez a könyv gimiben játszódik, ami a young adult kategóriát indokolná. Viszont vannak benne olyan... forró, erotikus jelenetek, amelyek még a new adultba is szűkösen férnek bele. Ne ilyen Szürkés dologra számítsatok, annyira nem durva a helyzet, de young adultba semmiképp sem fér bele, mert erősen karikás.

Végül pedig el kell mondanom, hogy a regény végén van egy csavar, amit szerintem igazán a következő részben bont majd ki az írónő, és alig várom, hogy alakul majd ez a szál. 

Összességében ez egy nagyon szórakoztató romantikus történet, én nem tudtam letenni, egy szuszra végigolvastam az egészet. Alig várom a folytatást!


AJÁNLOM



Könyvelőzetes:




Rendeljétek meg már most nagy kedvezménnyel!
Katt a képre a rendeléshez!




Blogturné extra - Koktélok a könyvhöz

Íme néhány koktél, ami tökéletesen passzol a könyv hangulatához:



The Alabama Slammer

0,5 cl Southern Comfort
0,5 cl Amaretto
0,25 cl Sloe Gin
egy kis limonádé

Rázd össze a Southern Comfortot, az Amarettót és a Gint jéggel és végül add hozzá a limonádét.


A Glass of Apple Pie

110 ml almalé
1 gombóc vaníliafagyi
fél teáskanál fahéj
egy kis tej

Tedd a hozzávalókat egy turmixba és keverd össze őket. Töltsd egy nagy pohárba, és szórd meg egy kis fahéjjal.


Summer Iced Tea

1 dl Southern Comfort
egy kis limonádé
egy kis jegestea

Keverd össze a hozzávalókat egy kis jéggel.


Whisky Julep

1 dl whisky
1 evőkanál szörp
mentalikőr
zúzott jég

Keverd össze a mentát a szörppel, add hozzá a zúzott jeget, aztán a whiskyt.


Safe Sex on the Beach

Áfonyalé
Grapefruitlé
Baracklé
1 evőkanál Grenadine szirup
1 koktélcseresznye

Keverd össze a gyümölcsleveket jéggel egy hűtött pohárban. Öntsd hozzá a grenadine-t, végül pedig a koktélcseresznyét is pottyantsd bele.


Olvassatok bele!





Nyereményjáték

1) Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat
2) Keressétek minden nap a blogturnéban részt vevő blogok posztjaiban az elrejtett ABBI GLINES logókat. Az utolsó Rafflecopter mezőbe pedig azt írjátok bele, hogy összesen mennyi logót rejtettünk el. (a bannerben szereplő logó BELESZÁMÍT a játékba).


a Rafflecopter giveaway



A turné menetrendje




10/4 Nem harap a...
10/5 Deszy könyvajánlója
10/6 Dreamworld
10/7 Angelika blogja
10/8 Szilvamag olvas
10/9 MFKata gondolatai
10/10 Kristina blogja
10/11 Kelly Lupi olvas



Nézzetek be mindenhová!



Ez a blog a Blogturné Klub tagja

Nincsenek megjegyzések