Breaking News

Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás


Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás




A blogturnéról

Különleges élményben lehet részed, ha a tavalyi év sikerkönye, a Gyönyörű sorscsapás  után kezedbe veszed a Veszedelmes sorscsapást. Ugye te is úgy érzed, hogy  nem kaptál még eleget a new adult műfaj koronázatlan férfi karakteréből?  Október 30-tól  újra találkozhatsz Travis-szel! Ülj le a karosszékedbe, vagy heveredj le az ágyadra és kísérd figyelemmel öt napon keresztül a Veszedelmes sorscsapás blogturnét, keményen megkritizáljuk kedvencünket, minden szempontból megvizsgáljuk a külső és belső tulajdonságait. Szót ejtünk az írónőről, lesznek dream-castingok, beleolvasó, zeneajánlók. Addig csigázzuk a kíváncsiságodat, míg minden vágyad az lesz, hogy  megkaparintsd Travist - a saját példányod segítségével.


A könyvről

A történetről:
Aki már olvasta a Gyönyörű sorscsapást, annak a történet ismerős lehet, hiszen ugyanaz, csak ezúttal Travis szemszögéből követhetjük az eseményeket. De azért néhány mondatban összefoglalom, miről szól a könyv.
Travis mindig is könnyen csajozott, de ugyanilyen könnyen meg is szabadult a többnyire egyéjszakás kalandoktól. Bűntudata sem volt emiatt, hiszen soha senkit nem hitegetett, ha egy préda túl könnyű célpont, ne csodálkozzon, ha úgy is bánnak vele. Ám egy alkalommal, amikor Travis, aki verekedéssel keresi pénzét, megpillantja Abbyt. Rögtön megérzi, hogy Abby más, mint a többi lány: kívülről ártatlannak tűnik, a szemében azonban észrevesz valami mást is. Abbyt meghódítani nem egyszerű feladat, de végre megtalálta a galambot, akire egész életében várt, és harcolni fog érte, bármibe kerül is. 


A véleményem:
Ritkán fordul elő, hogy ugyanazt a történetet olvashatjuk elejétől a végéig férfi és női szemszögből is, viszont ha jól van megírva, akkor nagyon érdekes. És a Gyönyörű/Veszedelmes sorscsapás mindkét szemszögből nagyon érdekes. Talán még azt is mondanám, hogy bizonyos szempontból jobban is tetszett Travis szemszöge, mint Abbyé. Nem csak azért, mert női szemszögből sokkal többször olvasni romantikus történetet, hanem azért is, mert azok a részek, amik kicsit idegesítettek az első részben (lásd: szerelmi háromszög), itt kevésbé voltak hangsúlyosak. Illetve persze azok voltak, de a féltékeny fél szemszögéből kevésbé irritáló, mint amikor végigülöd a randikat a lánnyal, aki nyilvánvalóan nem azzal van együtt, akivel kellene. 

Így, hogy Travis szemszögéből nézzük az egészet, sokkal jobban megismerjük az indítékait. Jobban át lehet érezni, hogy mit miért tesz, és az ő szemszögéből még talán több értelmet is látunk benne, mint Abbyéből. Végig érezni, hogy most itt egy pasi gondolkozik, tehát egészen más érzést kelt például egy egyéjszakás kaland. Persze ez azért nem mindig igaz, itt is volt olyan szituáció, amit nekem Travis sem tud megmagyarázni.

Tetszettek azok a plusz jelenetek, amelyek a háttérben történtek Travisszel, és mivel Abby nem volt ott, nem láthattuk az első részben. Sokkal jobban megismerjük Travis kapcsolatát a családjával, hiszen többször is elmegy az édesapjához látogatóba, illetve a testvéreivel is találkozik. Már az első részben is tetszett, hogy ilyen szoros a kötelék a családjával, de itt ez még sokkal hangsúlyosabb. Komolyan örülnék, ha esetleg a testvérei történetét is elolvashatnám. (Amit úgy tűnik, meg is tehetek a sorozat folytatásában. Hurrá!) Illetve ha már szóba került a család, a prológus rögtön összetörte a szívem. Elképesztően gyönyörű és fájdalmas jelenet volt, tökéletes nyitása a történetnek, és sokkal érthetőbbé válik, hogy lett azzá Travis, amivé.

Tetszettek az apróságok, amelyek összekötötték a két szemszöget. Például az, hogy Travis kinyitotta az ajtót, és azt gondolja, Abby nem vette észre. De azt is megtudjuk, hogy honnan ered a Galamb becenév vagy hogy hogyan találja ki Abby ajándékát Travis...

De hogy azért valamit mondjak, ami nekem kicsit hiányzott. Sajnálom, hogy nem volt több plusz jelenet, aminél Abby nem volt ott, szívesen olvastam volna még néhány ilyet. Illetve voltak bizonyos jelenetek, amelyek valamiért csak említés szintjén jelentek meg, pedig én szívesen olvastam volna őket részletesen is, például a gyűrűvásárlás és a tetoválás készíttetése.

Viszont cserébe ott volt egy kis plusz a könyv végén, ugyanis nem teljesen ott zárul a Veszedelmes sorscsapás, ahol a Gyönyörű sorscsapás. Nem mondok el semmit, de valamivel többet tudunk meg Travis és Abby sorsáról.

Összességében nagyon tetszett, azoknak, akik szerették az első részt, kötelező, de mivel mindent megismerünk az elejétől kezdve, akár olyanoknak is érdemes nekiállni, akik az első részt, Abby szemszögét nem olvasták. 


KEDVENC LETT


Rendeld meg te is nagy kedvezménnyel!





Olvass bele a könyvbe!





Blogturné extra - Nézd te is azt, amit Travis!

Travis a könyvben filmet néz Shepley-vel és Americával, hogy kicsit eltereljék a figyelmét Abbyről. Elég részletes leírást is kapunk a filmről, ám a cím nem derül ki:

"America leállította a filmet, amíg kiment a vécére, aztán megnéztük a hátralévő részt. Nem igazán voltam képben a történetet illetően. Egy nő vén teheneket emlegetett, és azt, a szobatársa strici, aki mindenkivel lefekszik. Shepley a film végén jött vissza, és addigra a főszereplőnő rájött, hogy szeretei a szobatársát, és mégsem egy vén tehén, és a jobb útra tért a strici dühös volt valami ostoba félreértés miatt. A nő utána rohant az utcán, megcsókolta, és boldogan éltek, míg meg nem haltak. Nem volt a legpocsékabb film, amit láttam, de azért egy igazi csajos mozi volt, és elég béna."

Elárulhatom, hogy különösen nagyot nevettem, amikor ezt a részt olvastam, merthogy ismerem ezt a bizonyos filmet, és nem sokkal a könyv olvasása előtt is láttam. 
A kérdéses film eredeti címe Someone Like You, a magyar címe pedig A csábítás elmélete. És hogy mi van a tehenekkel? Nos, lássuk csak, mi is a történet, aminek a nagy részéről Travis lemaradt, ezért "nem igazán volt képben". 
Jane (Ashley Judd) egy éppen országossá váló TV shownál dolgozik a háttérben. Itt ismerkedik meg álmai férfijával, aki mindenben tökéletes, egy dolgot kivéve: már foglalt. A vonzalomnak mégsem tudnak ellenállni, így végül találkozgatni kezdenek. Ray (Greg Kinnear) még a régi barátnőjével is szakít, ám amikor már épp készülnének összeköltözni, meghátrál. Jane ezért kénytelen nőcsábász munkatársához, Eddie-hez (Hugh Jackman) költözni, ami talán nem is olyan szörnyű, mint elsőre gondolta. Közben pedig egy az állatok szokásairól olvasott cikknek és saját szerelmi bánatának köszönhetően megszületik az "új tehén elmélet". Az elmélet szerint a férfiak teljesen úgy működnek, mint a tehenek: ha egy bikának már megvolt a régi tehén, akkor az már nem jó, új kell neki. Jane gondolatai hatalmas sikert aratnak a női nem körében, miközben lehet, hogy nincs is igaza...

A film előzetese:






Nyereményjáték


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje




okt. 11. - Deszy könyvajánlója
okt. 12. - Kristina blogja
okt. 13. - MF Kata gondolatai
okt. 14. - Angelika blogja
okt. 15. - Kelly & Lupi olvas


Nézzetek be mindenhová!


Ez a blog a Blugturné Klub tagja

5 megjegyzés:

  1. Jövő péntek- evlileg akkor hozza a futár :):):):):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Biztos tetszeni fog. :) Gondolom, az elsőt akkor olvastad, ha így várod. :)

      Törlés
  2. Szia.! Lehet egy apró kérdésem, hogy megy ez a nyeremény játék, mit kell csinálni, hogy én is játszhassak.? Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm. Vivii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A Rafflecoptert kell kitöltened, ott látszik, hogy egy kérdésre kell válaszolni, illetve a Facebook oldalainkat kell lájkolni.

      Törlés
  3. Sziia. Köszönöm, hogy válaszoltál és a segítségedet is. :) Ez volt az első tippem nekem is, és meg is csináltam már, csak nem voltam benne biztos.! Még egyszer köszönöm a segítséget! Vivii

    VálaszTörlés