Breaking News

Susan Ee: Angelfall - Angyalok bukása


Susan Ee: Angelfall - A bukás



A blogturnéról

November 26-tól egy egészen különleges angyalos könyvvel indul útjára egy újabb blogturné. Ezúttal nincs rózsaszín máz, nincs finomkodás. Belecsapunk az angyalok által okozott világvégébe! Mert az angyalok bizony nem mindig őrzők, akik az emberek oldalán állnak. Mi van akkor, ha ellenséges oldalon álltok? Megtudhatjátok a könyvből és a blogturné bejegyzéseiből. A nyereményjátékban pedig ezúttal elveszett angyalainkat keressük, segítsetek őket megtalálni!

A könyvről

Fülszöveg:
http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/susan-ee-angelfall-angyalok-bukasa-6322?ap_id=DeszyHat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát.
Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.
Raffe félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét.
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen.


Véleményem:
Egy könnyed kis angyalos történetre számítottam. Bukott angyalokkal, esetleg őrangyalokkal, jó erős szerelmi szállal. Még úgy is, hogy olvastam az alaptörténetet. 

Na, aki ilyesmire számít, az sürgősen gondolja át újra! Na ne azt, hogy elolvassa-e a könyvet, mert ez nem is kérdés, olvassátok! De ne olyasmire számítsatok, mint amilyen a Hush, hush, mert akkor nagyot fogtok csalódni.

Ez a történet, angyalok ide vagy oda, kemény posztapokaliptikus sztori. És mint ilyen, az angyalok persze indokoltak is, hiszen ha az igazi apokalipszisből indulunk ki, amiről a Bibliában is szó van, kik mások lehetnének felelősek, ha nem Isten követei, az angyalok? Na, épp ezért az angyalok ebben a történetben közel sem azok a kedves kis lények, akik segítik az embereket. Őszintén szólva teljesen hidegen hagyja őket, mi van az emberekkel. Parancsot teljesítenek és eszerint is cselekszenek. 

Az angyalok jöttek és pusztítottak. A Szilícium-völgyben járunk, a korábbi világ innovációs központjában, ahol teljes a káosz. Virágzik a bűnözés, nincs áram, a régi számítógépeket pedig már csak téglának használják. Itt él Penryn, a fiatal lány, édesanyjával és húgával. Ő a családfő, és nincs könnyű dolga. Az anyja kissé őrült, mindenhol ördögöket lát, a húga pedig mozgáskorlátozott. Penryn a jobb élet reményében új helyre próbálja költöztetni őket, ám a dolog balul sül el. Egy angyali civakodás közepén találja magát, és a saját és családja életének megmentése érdekében segít az egyik angyalnak, Rafinak, ezzel megmentve az életét. Viszont a dolog visszaüt, amikor az ellenséges angyal elragadja a húgát. 

Innentől kezdve Penryn egyetlen célja, hogy megtalálja és megmentse húgát, és ebben egyetlen segítsége a nem túl barátságos angyal, akinek megmentette az életét. Rafi élete ugyan megmaradt, de Penryn a szárnyát már nem tudta megmenti. Az azonban még megvan, így Rafi célja pedig az, hogy találjon valakit, aki esetleg képes visszavarrni azt. Ketten együtt indulnak hát el, hogy megmentsék azt, ami számukra a legfontosabb: Penryn Paige-et, Rafi pedig a szárnyát és a becsületét. 

Az egyik legfontosabb, amit szeretnék leszögezni, hogy ez egy nagyon is kemény történet. Rengeteg vérrel, szenvedéssel, kifejezetten undorító és gyomorforgató jelenetekkel. De ez azért ne ijesszen el senkit, pont annyi van belőle, amennyire a történet szempontjából szerintem szükség is van. Hiszen egy apokalipszis utáni világ nyilván nem a tündérek földje. De azért még így is tudott meglepetést okozni ilyen tekintetben is egészen a legvégéig sőt, a könyv végén két olyan dolog is történik, ami félelmetes volt és soha nem fogom elfelejteni. 

A Touch értékelésemben írtam, hogy olyan az a könyv, mint egy road movie: folyamatosan haladunk, soha nem állunk meg, mindig van valami izgalom. Na, ez erre a regényre is igaz. Emberbandák, gonosz angyalok, sötét démonok, van minden, amit csak akartok. Mindeközben pedig végignézhetjük, hogyan alakul a két főszereplő kapcsolata, akik két ellenséges faj tagjai. Imádtam a párbeszédeiket, azokat is, amelyekben utálkoztak, és azokat is, amelyekben éppen kedvesek egymással. Öröm nézni, ahogyan együttműködnek és tényleg csapat válik belőlük. Itt aztán nincs első látásra szerelem, ezt garantálhatom!

Penrynt egyébként szerettem annak ellenére is, hogy néha idegesítően forrófejű. De legalább egy harcos, bátor és ki mer állni magáért és a családjáért. Kemény világban él, és ez őt magát is keménnyé tette. Ami pedig a mi fehér szárnyú angyalunkat illeti, imádom!

Nagyon tetszett, hogy az írónő ennyire más oldalról ragadta meg az angyalokat, nem csak romantikus hősként tekintett rájuk, ahogy mostanában elég sokszor előfordul. Nem vagyok bibliaszakértő, de az eredeti történetek alapján is inkább ilyeneknek képzelem őket. Nem szentek, hogyan is lehetnének azok? Hiszen ők Isten végrehajtói, ők vezetik a seregeit... Az igazán sötét lényekből pedig még csak egy kis ízelítőt kaptunk, ki tudja, mi vár még ránk?

A könyv tele van rejtélyekkel és fordulatokkal is, és egyébként maradnak is kérdőjelek, úgyhogy a folytatásban sem fogunk unatkozni, ez biztos. A vége olyan, hogy az ember a falat kaparja a folytatásért! Az olvasásomat egyébként közvetítettem a Tumblr oldalamon, spoilerek nélkül igyekeztem kiírni magamból a kitöréseimet. Szerintem ennél jobban semmi nem mutatja meg, mennyire megdöbbentett ez a könyv. 

NAGYON AJÁNLOM


Rendeljétek meg a kiadótól a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/susan-ee-angelfall-angyalok-bukasa-6322?ap_id=Deszy



Blogturné Extra - A borítók

Az Angelfallhoz az eredeti angolon kívül - amelyet mi is átvettünk -, rengetek különböző borító készült.

A legtöbb országban megtartották az angyalszárnyas motívumot, a görögök még a szárnyat is átvették az angol borítóról, de a hátteret és a betűtípust már megváltoztatták. Szintén angyalos maradt a borító a németeknél, de kevésbé varázslatos a hangulata, sokkal inkább a könyvre is jellemző posztapokaliptikus jelleget hangsúlyozták. Ez már csak azért is érdekes, mert ha az ember jobban megnézi, az arany szárny, körülötte a karikával, akaratlanul is eszünkbe juttatja a Hunger Games sorozat első részének borítóját a fecsegőposzátás kitűzővel. Itt az angyalszárny kevésbé tűnik valódinak, sokkal inkább szimbólumnak hat, míg az eredeti borítón a fehér szárny Rafi szárnyaira (is) utal.
Voltak országok, ahol azonban jobban el mertek rugaszkodni az eredeti koncepciótól. Az olasz borító nagyon young adultosra sikerült, én sokkal inkább egy tündéres YA fantasyt várnék a borító alapján, mint egy angyalos posztapokaliptikusat, de egyébként a borító dekoratív és hívogató. 
A török borítón egy szárnyától megfosztott angyalt láthatunk, amint összegubózva gyászolja veszteségét. Ez egyrészt persze szervesen kapcsolódik a történethez Rafi elvesztett szárnyai miatt, illetve a fekete háttér és a sebhely jól megragadja a könyv keményebb jellegét is. Ez nem egy egyszerű tündérmese. Viszont a fiú szerintem túl fiatal, túl elveszett Rafi karakteréhez.
Az oroszok voltak talán a legbátrabb változtatók, már-már filmesnek tűnő borítót hoztak össze. A képen Penrynt láthatjuk az egyik könyv eleji jelenetben, amikor is megmenti Rafi életét. Tetszik, hogy a lány egyszerre tűnik ijedtnek és bátornak, megjelenik a Rafi kardja is, és különösen jól eltalálták az aláhulló véres tollakat. A háttérben pedig azért egy angyal alakját is láthatjuk, és érezhetően fenyegető alak, nem egy kedves, bájos szárnyas, akihez az ember bizalommal fordul segítségért.

A borítókat nagy méretben megnézhetitek a Diavetítés megtekintése feliratra kattintva:





Nyereményjáték

Ha szeretnétek megnyerni az Angelfall - A bukás könyvek egyikét, akkor nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy az egyes blogokon található idézeteket, melyik ismert angyalfiú mondhatta.

A mai idézet:
"Te viszont csakis a saját dicsőségedről álmodsz, és nem szereted a Mennyországot. Igaz, hogy
ennek a körnek az ura, amit iderajzoltál, egyetlen általa választott dologra kényszeríthet. 
(...)
Ne feledd, hogy én nem egy dzsinn vagyok. Bölcsen válaszd míg, mit kérsz tőlem."



A blogturné menetrendje


11/26. Angelika blogja
11/27. Always Love a Wild Book
11/28. MFKata gondolatai
11/29. Deszy könyvajánlója
11/30. Dreamworld
12/01. Kelly & Lupi olvas
12/02. Nem harap a...
12/03. Insane life
12/04. Könyvszeretet
12/05. Függővég

3 megjegyzés:

  1. Ó, köszönöm, ezt el fogom olvasni, Nalini Singh óta bukom a veszélyes angyalokra véres körítéssel :D Bár az valószínűleg kispálya ehhez képest, már ami a vért illeti, de egyéb testnedvek bőségesen pótolják a hiányát. Ha még nem volt hozzá szerencséd, melegen ajánlom :) http://olvasomalacok.blogspot.hu/2013/10/nalini-singh-angyali-vadasz-sorozat.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már tervezem egy ideje, köszi az ajánlást! :)

      Törlés
  2. Áh, ennek a beírásnak a hatására is vettem meg a könyvet és hát... imádtam. Délután elkezdtem, hajnali 5kor befejeztem és most csak pislogok, hogy akkor most ennyi? Tudom, hogy van folytatása angolul, és lesz majd 3. rész is 2015-ben, de örülök, hogy úgy írta meg Susan, hogy önmagában is kerek legyen - nagyjából - a történet. Kicsit bővebben itt: http://moly.hu/ertekelesek/1470193
    És köszi az ajánlást :-)

    VálaszTörlés