Breaking News

Jennifer L. Armentrout: Ónix



Jennifer L. Armentrout: Ónix



A blogturnéról

December 11-e és 18-a között újabb követ gyűjtünk be a Luxen sorozatban!

Visszatér kedvenc bloggerina főhősnőnk és a zöld szemű fénylény, Daemon, hogy újabb izgalmakkal borzolják a kedélyeket! Tartsatok ti is velünk!


A könyvről

Fülszöveg:
Daemon Blackkel összekapcsolódni szívás…
http://http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jennifer-armentrout-onix-6391?ap_id=DeszyRáadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.
De nem ez a legnagyobb problémánk.
A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, akkor nekünk annyi. Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.
És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.
Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak?
Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el?
És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmiek?

Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.
Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…


Véleményem:
Erről a könyvről nagyon nehéz anélkül írni, hogy az ember tovább is lásson a férfi főhősnél, Daemonnál, mert ő a puszta jelenlétével képes kiváltani a fangirl effektust, és minden hibát el is felejt az ember rögvest. Mert hát Daemon mégis csak Daemon!

Na de azért megpróbálom a lehetetlent!

A könyv elején Daemon hozza a szokásos formáját, azaz Katie-nek tele van vele a hócipője, de azért nyilvánvalóan tetszik is neki. Igen, ez az előző részhez képest egy cseppet sem változott. Ezek ketten egymás idegeire mennek, de azért mindig ott van köztük az a bizonyos szikra, ami miatt az ember rájuk szólna, hogy csókolják már meg egymást, aztán nyugodjanak már bele végre, hogy nekik együtt kell lenniük.

Csakhogy érkezik egy új fiú is az iskolába, Blake. Blake-nek nyilvánvalóan tetszik Katie, és ezt nem is próbálja titkolni, rögtön a tettek mezejére lép. Pont akkor, amikor Daemon a hűvöst játssza. Pech. Nem nevezném ezt igazi szerelmi háromszögnek, de azért valami olyasmi. Így kapunk egy adag érzelmi szenvedést és jó néhány Daemon kontra Blake jelenetet, ezek nagyon viccesek. Katie-ből néha kicsit nekem sok volt, de hát, ennyit még elviselek a többiek kedvéért.

Katie érzelmi életét pedig még egy férfi bonyolítja egyébként, ő pedig nem más, mint anyukája új pasija, akit nem igazán tud hova tenni.

Tehát a könyv első részében nagyjából ez van a központban, de azért érezhető, hogy valami izgalmasabb is készül. Egyrészt ott van, amit már a fülszövegben is olvashattunk, azaz a Védelmi Minisztérium folyamatos fenyegetést jelent, nem jöhetnek rá, hogy Daemon meggyógyította Katie-t. Ami ennél is érdekesebb, hogy szép lassan rájövünk, hogy milyen következményekkel is járt ez, ugyanis nem merül ki pusztán annyiban, mint amire először gondoltak. Eközben ott van még Blake, aki nyilvánvalóan titkol valamit, és amikor végre rájövünk, hogy mit, ez sem hoz megnyugvást, sőt! Egyre többet megtudunk a Luxenekről is, beleértve Daemon testvérét, Dawsont is, hiszen szép lassan az ő sorsát is elkezdjük felgöngyölíteni.

Ennek megfelelően a könyv első felében inkább az érzelmek vannak a központban, és a regény végi izgalmas rész előkészítése zajlik. Mert bizony a könyv második felében kapunk akciót bőven! Titkos beosonások, közelharcok, pálfordulások, halál, van itt minden! A vége tényleg nagyon eseménydúsra sikerült, még izgalmasabbra, mint az első részben. Nagyon nehéz erről úgy írni, hogy ne menjek bele a részletekbe, mindenesetre ha esetleg valakinek sok már a könyv elején Katie-ből és Daemonból (bár utóbbit kétlem :D), akkor is olvasson, mert a végére megjön az izgalom és az akció is!

És kapunk egy olyan befejezést, hogy az valami elképesztő! Én az Ónixot már olvastam angolul is, és azzal a lendülettel repültem is tovább a harmadikra, mert a befejezés gyilkos. Mindenesetre a könyv végén történő események szépen előkészítik a folytatást is, és elöljáróban annyit még elárulok, hogy igen, a harmadik rész is nagyon izgalmas lesz!

NAGYON AJÁNLOM


Rendeljétek meg a képre kattintva!

?ap_id=Deszy


Blogturné extra - Ónix


Gondoltam, ha már Ónix a könyv címe, nem árt, ha megtudunk néhány dolgot magáról a kőről. Ez most nem a könyvbeli ónix hatásairól fog szólni, hanem arról, hogy mit gondolnak, mire jó a való életben.
Az ónix egy védelmező kő, amely a negatív energiák ellen véd. Csökkenti a befolyásolhatóságunkat, növelve így az önbizalmunkat, egészséges egónkat.
Egyensúlyba hozza a külsőnket és belsőnkkel, így magabiztosabban mozoghatunk a világban, stabilitást, ellenállóképességet, kiegyensúlyozottságot biztosítva ezáltal.
Bánat és melankólia esetén is hatásos.
- See more at: http://www.indigokovek.hu/index.php?route=information/information&information_id=33#sthash.oSHNKVaJ.dpuf
Az ónix egy kalcedon, ami a mikrokristályos kvarcok változatainak összességét jelöli, az ónix maga félig átlátszó, és eltérő színű sávok díszítik, viszont ha az ember ránéz, leginkább feketének látszik. Létezik olyan variánsa is, amely fekete és fehér sávok díszítik. 

Azok, akik úgy tartják, hogy a különböző ásványoknak különböző gyógyhatása van a lélekre és a testre, védelmező kőként tartják számon. És hogy mi ellen véd? Leginkább a negatív energiák ellen óvja a lelket, így növelheti az önbizalmat, és az ellenállóképességünket, mert egyszerűen rendet és egyensúlyt teremt bennünk. Így talán nem meglepő, hogy a testi hatása is összefüggésben áll ezzel, ugyanis az ezzel foglalkozók szerint az agyra hat, így javítva a koncentrációt és még az immunrendszerünket is erősítheti. 
Akik a csakrákkal foglalkoznak, azt mondják, az ónix bármelyik csakrára kapcsolódhat, de igazán nagy hatást a gyökércsakrában fejthet ki.

Források: 1, 2, 3


Nyereményjáték

Mi csilloghatna szebben, mint Daemon csodás zöld szeme? Hát a lányok legjobb barátja… a drágakő! Az Ónix blogtunéban résztvevő blogokon mindenhol elrejtettünk egy drágakövet, amelyet ha felismertek be kell írnotok az adott napi Rafflecopter sorba és már részt is vesztek a nyereményjátékon, amelyben 3 példányt sorsolunk ki a könyvből a zöld szemű idegen főszereplésével!



a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

12/11. Dreamworld
12/12. MFKata gondolatai
12/13. Angelika blogja
12/14. Kristina blogja
12/15. Nem harap a...
12/16. Deszy könyvajánlója
12/17. Insane Life
12/18. Kelly & Lupi olvas


Nézzetek be mindenhová!

4 megjegyzés:

  1. Nálad hogy kell kitalálni a követ? Nincsenek betűk kijelölve? ^^

    VálaszTörlés
  2. Nálad össze vannak keverve a betűk vagy csak én kaptam egy nagyon furi nevet,amelyre nem ad ki találatot még a google sem???

    VálaszTörlés