Breaking News

Jason Luke: Interview with a Master


Jason Luke: Interview with a Master

Oldalszám: 258
ISBN: 9781495472411

Olyan interjú, amilyen még nem volt.
Egy életre szóló interjú.
Ez AZ interjú a Mesterrel.
Amikor Jonah Noble feltárja életének részleteit a BDSM világában, a mese, amit elmond őrülten erotikus, mélységesen érzéki és brutálisan őszinte.
Ez az Ő világa. Az ő módszere. 
Csak egyetlen kérdés van, amit a férfi nem válaszol meg...


Véleményem

Amikor megláttam ezt a könyvet, sokkot kaptam. Úgy értem, annyira nyilvánvalóan A szürke ötven árnyalata másolatának tűnik, hogy az elképesztő. Hiszen ezek alapján mit kapunk, ami ugyanaz?
Erotikus történet? Pipa! BDSM? Pipa! Interjúztató hősnő? Pipa! Könyörgöm, még a borító is szürke! 

De én hírhedten mazochista vagyok, ha könyvekről van szó, és kíváncsi voltam, mégis mennyire pofátlanul másolat. És azt kell mondanom, minden látszat ellenére annyira nem is. 

Persze az alap nagyon hasonló. Adott nekünk Leticia (jaj, a nevétől a hideg ráz, nem tehetek róla), aki egy nagy lapnál gyakornok, és azért hajt, hogy ezzel az utolsó interjúval elérje, hogy véglegesítsék. Az interjú alanya pedig a kőgazdag Jonah Noble, aki nem titkoltan a BDSM egyik "mestere". Bár Leticia a szokásos kérdésekkel bombázza, amelyeket már ezerszer feltettek neki, Jonah valamit mégis érdekesnek talál a lányban, ezért egyességet ajánl neki: ő minden kérdésére válaszol, a legintimebbekre is, kérdezhet bármit, de cserébe ő is kérdezhet tőle. Leticia beleegyezik, és innentől kezdve megyünk is tovább ezen az úton.

Ugyanis ez az egész könyv egy nagy interjú, ebben mindenképpen eltér a Szürkétől. Már rögtön az első oldalon az interjún vagyunk, és gyakorlatilag az utolsó fejezetben is. Persze mivel az interjú napokig tart és szép lassan inkább beszélgetéssé alakul, a helyszín és a helyzetek változnak - hol a férfi irodájában vannak, hol a házában vagy a lány lakásán, de az is lehet, hogy elmennek vacsorázni vagy éppen piknikeznek a parkban. 

Jonah pedig egyáltalán nem szégyenlősködik, és MINDENT megtudunk. Az első szexuális élményétől kezdve szépen sorban elmeséli a kapcsolatait, egyáltalán nem szégyenlősködik, csupa 18+-os jelenet, profán nyelvezet, van itt minden. És igen, egy csepp kis romantikára se számítsatok ezekben a sztorikban! Ugyanis itt van még egy lényeges különbség: ezt a történetet férfi írta, és a férfi főhős szemszögéből játszódik az egész. Nincs egy újabb Ana, aki pirulva megszépíti a dolgokat, nincs belső istennő, csak egy határozott pasi van, aki mesél. 

A történetben tehát túl nagy cselekményre ne számítsatok. Megyünk végig szépen sorban a visszaemlékezéseken, amelyek köré kapunk egy beszélgetős-flörtölős keretet, de kb. ebben is merül a jelen. Egy kisebb résztől eltekintve, ugyanis a férfinak van egy titka, amit egészen a végéig nem tudunk meg. De amikor igen, akkor viszont nagyot üt! Legalábbis én nem erre számítottam, és ez abszolút a könyv javára írható, talán az egyetlen igazi pozitívum, amit említeni tudok. 

Ami pedig még eltérés a Szürkétől: abban Christian mindent megtesz, hogy meghódítsa és birtokolja Anát. Na, itt végig tudjuk, hogy Jonah-nak tetszik Leticia, vonzódik hozzá, valamiért mégsem kezdeményez igazán. A nagy kérdőjel pedig - ahogy írtam -, egészen a legvégéig megmarad.

Összességében rosszabbra számítottam, mint amit kaptam, de azért senkinek sem ajánlom igazán. Túl sok volt a szex, akármi történt is a szexuális viszonyaiban, a végén már konkrétan érzéketlen voltam, annyi szexet kaptunk. Annak ellenére, hogy a reklámszöveg azt ígéri, hogy ez sokkal komolyabban és részletesebben, valósabban érinti a BDSM témát, mint a Szürke, túl sok vad dolog itt sem történt. Cselekmény pedig még annyi sincs, mint abban, csak jönnek a válaszok, mozaikszerűen kapjuk az emlékeket, de ennyi... 

Nem mondanám olyan szörnyűnek, mint a Rabul ejtett szűz, ami ebbe a kategóriába került, de sajnos nincs szívem az Egynek elmegy kategóriába tenni, ahová a Sweet Rome is került, mert az ennél mérföldekkel jobb. Úgyhogy...

CSAK MAZOCHISTÁKNAK
(és keményvonalas erotikus rajongóknak)

3 megjegyzés:

  1. Uhh..pedig már lapul nálam talonban.. Elképesztő, de úgy írsz a rossz kategóriába sorolt könyvekről is, hogy megjön a kedvem hozzájuk. :)

    Mel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvashatatlan könyvekről általában nem is írok, szóval ha valamit befejezek, akkor azért az számomra még fogyasztható. Általában. :))
      Meg egyébként a Goodreads-en egy csomó mindenki 4 és 5 csillagot adott rá, szóval lehet, hogy most én voltam érzékenyebb. Mindenesetre egy próbát megér! :)

      Törlés
  2. Szia. Honnan tudnám letölteni ezt a könyvet? Nagyon érdekelne! Köszönöm előre is!

    VálaszTörlés