Breaking News

Morgan Rice: A királyok sorsa


Morgan Rice: A királyok sorsa

A blogturnéról


A Maxim Kiadó a Könyvfesztiválra elhozza nektek a következő fejezetet Thor kalandos útjából, Morgan Rice nagysikerű fantasy sorozatát, A Varázsló Gyűrűjének második részét, a Királyok sorsát! Kísérjétek figyelemmel a blogturnénk állomásait, melyeken a szokásoknak megfelelően extra információkat kaphattok a történetről, és a játék végén a kiadó jóvoltából három példány talál gazdára. 

Kiadó: Maxim
Oldalszám: 240
ISBN: 9789632614595
Sorozat: Hősök küldetése 2.

A királyok sorsa folytatja Thor kalandos útját a férfivá és harcossá válás felé, ahogy
egyre többet tud meg arról, ki is ő valójában, és milyen erőkkel rendelkezik. Miután elmenekül a börtönből, Thor elszörnyedve értesül a MacGil király elleni újabb merényletről. Az uralkodó halála váratlanul ér mindenkit. Családi dráma, belviszály, becsvágy, irigység, erőszak és árulás közepette mielőbb trónörököst kell választani, és valaki ismét megpróbálhatja kézbe venni a dinasztiák ősi kardját, a MacGilek hatalmának forrását. De minden a feje tetejére áll: előkerül a gyilkos fegyver, és a merénylő nyaka körül szorul a hurok. Közben MacGiléket a McCloudok is fenyegetik, akik ismét támadni készülnek a Gyűrűn belülről. Thor igyekszik ismét meghódítani Gwendolyn szívét, de talán már soha nem lehetnek egymáséi: parancsot kap, hogy csomagoljon, és bajtársaival együtt készüljön fel a százpróbára, száz pokoli, kimerítő napra, amelyen minden légiósnak át kell esnie. De vajon mi vár rá az ismeretlenben?

Véleményem



Az első rész függővége után alig vártam, hogy megjelenjen A királyok sorsa! Nem is kellett csalódnom.

Az első részben Thornak sikerült megmentenie a királyt a mérgezéstől, ő maga azonban nem menekülhetett: börtönbe vetették olyasmiért, amit el sem követett. Aztán kiderül, hogy hiába minden, a király így is meghalt. Előtte azonban még újabb küldetést bíz Thorra, aminek a végén kiderülhet az egyik nagy rejtély: kicsoda Thor édesanyja és honnan ismeri a királyt. A titok megfejtéséhez azonban nem csak az udvart kell ott hagynia, de a Gyűrűn is át kell kelnie. Külön kapóra jön, hogy a lovagok amúgy is a százpróbára készülnek, amelynek során szembe kell nézniük a vadonnal. 

Közben azonban nem csak Thor életében történnek fontos dolgok. Meghalt a király, éljen a király! - szokták mondani, és ennek bizony most is így kell lennie. De vajon kié lesz a trón? Tudjuk, hogy maga MacGil Gwendolynra hagyta volna, ám meghalt, mielőtt ezt törvénybe is iktathatta volna. Kendrick lenne a legalkalmasabb és ő a legidősebb is, ám ő fattyú. Lehetséges, hogy Gareth-é lesz a korona, aki a király halálát akarta és aki a leghataloméhesebb a testvérek közül?

Szóval komoly dolgok forognak kockán, és újabb kalandok várnak a főhőseinkre. De ebben a kötetben már nem is csak Thor az, akinek nagy szerep jut. Persze, Thor történetét is folytatjuk, rejtélyestül-százpróbástul, és persze ott a szerelmi szál is Gwendolynnal. Ám ezúttal sok más szereplő szemszögébe is bepillanthatunk, és őket is sokkal jobban megismerhetjük. Van hogy Gwendolyn szemén keresztül követhetjük az udvari intrikákat, de még a részeges testvér, Godrey is ki akarja nyomozni apja halálát. Talán most jó útra tér? És ami még váratlanabb, hogy áttekintünk a Gyűrű túloldalára is, ahol McCould terveit is megismerhetjük, aki lassan bármeddig hajlandó elmenni, hogy megszerezze a McGilek trónját is. 

Számos izgalmas helyzet akad tehát, és igen, megint kapunk egy fordulatot is a végén, amit most nem szeretnék elárulni. Mindenesetre nagyon jól hozza a királygyilkosság utáni trónviszály hangulatát a könyv, bár talán emiatt és a nyomozás miatt kisebb szerep jut a tényleges akciójeleneteknek. Én nem bántam. 

Megmaradt ugyanolyan kedves fantasynek, mint az első részben, picit közelebb jutottunk a rejtélyek megoldásához, de a kérdőjeleink még mindig megvannak. Ha valami negatívumot kellene mondanom, akkor talán azt tudnám kiemelni, hogy túl rövid volt, túl gyorsan véget ért. Még élveztem volna kicsit. 

De nem baj, így legalább várhatom a következő részt, amiben viszont garantáltan lesz akció, hiszen mégiscsak a vadak közé kalandozunk egy nem feltétlenül alkalmas királlyal a trónon. Ó, és még valami! Emlékeztek még az első részből a nagy lovagra, Erecre? Ő ugye elment feleséget keresni, és jelentem! Elindult nála is egy jó kis szál, kíváncsian várom a további fejleményeket. 

AJÁNLOM


Ha tetszett, vedd meg az alábbi képre kattintva kedvezményesen!


https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_203351739677351


Beleolvasó



Blogturné extra - Híres királygyilkosságok

I. Jakab, skót király - Teniszpálya okozta halál?

Apjának 1406-ban bekövetkezett halála után Jakab lett ugyan a skótok királya, de csak 1424-ben, V. Henrik halála után, nagy váltságdij ellenében szabadulhatott fogságából. Mire trónját végre elfoglalta volna, Stuart Walter, Athol grófjának vezérlete alatt összeesküvést szőttek élete ellen. Ennek hírére Jakab nejével, Lancasteri Johannával (Somerset gróf leányával) Perthbe, egy Domonkos-rendi kolostorba vonult vissza. Ellenségei azonban nem nyugodtak, behatoltak a kolostorba is. (Ez abban a korban már azért is nagy szónak számított, mert a kolostor szent hely.) Hiába próbált Jakab kimenekülni a szennyvízcsatornán, nem volt szerencséje, ugyanis a csatorna kijáratát befedték, hogy ne vesszenek el a közeli teniszpályáról ide tévedő labdák. Így végül 1437. február 20-án meggyilkolta Robert Graham vezette csapat.

VI. Henrik - A Tower rejtélyes halálesete

VI. Henrik nem született békés korba, a rózsák háborújának közepébe csöppent. Amikor 1453-ban megszületett a királyi trónörökös, Richárd, yorki herceg, aki addig a trón várományosa volt, fellázadt a király ellen. Ebből a konfliktusból bontakozott ki a York és Lancaster-ház csatája, ami később a rózsák háborúja nevet kapta.
VI. Henrik a háború alatt 1455-ben fogságba esett, majd végül sikerült egy időre visszanyernie trónját. Ez azonban nem tartott sokáig, akkor már Richárd fia, akit IV. Edward néven meg is koronáztak, a Towerbe záratta. Itt rejtélyes körülmények között életét vesztette, azonban a legtöbben egyetértenek abban, hogy nem természetes volt a halála, hanem Edward gondoskodott róla, hogy többé ne legyen útban. (Aki esetleg nézte a The White Queen című BBC sorozatot, az találkozhatott az esettel.)

I. Károly - Királyi fő a porban

"1649. január 30-án végezték ki Londonban I. Károly angol királyt (ur. 1625-1649), akit a polgárháborúban elszenvedett veresége után saját parlamentje állított bíróság elé, majd küldött a halálba. Károly volt az első európai uralkodó, aki felett „népe”, pontosabban a cromwelli New Model Army által befolyásolt törvényhozás mondott ítéletet, a király kivégzése után 11 évvel azonban ugyanez a parlament restaurálta a monarchiát, és ismét egy Stuartot ültetett a trónra." Mondhatni, Károly peches volt. 
Állítólag sokan az utolsó pillanatig nem akarták elhinni, hogy egy uralkodót ki lehet végezni, de végül bizonyították, hogy igen. Ez pedig precedenst teremtett a következő híres fővesztésre...

XVI. Lajos - Újabb királyi fő hullik

Ez az a halál, amibe szerintem felesleges is mélyebben belemenni, a sztorit mindenki ismeri. 
A francia forradalom kellős közepén királyfej hullott, hála a hasznos találmánynak, a guillotine-nak, halála gyors volt.
Hogy azért ennél némileg részletesebbek legyünk. Az épp aktuális törvényhozó hatalom, a Konvent 361:360 arányban megszavazta kivégzését. Kivégzésére szavazott saját unokafivére, Louis Philippe Joseph d’Orléans herceg is. A király halálos ítéletét 1793. január 21-én  Párizsban hajtották végre.

I. Miksa - Uralkodónak hívják Mexikóba, aztán kivégzik

I. Miksa Ferenc József császár legidősebb öccse, 1848-tól 1858-ig Ausztria és Magyarország. Sajnos nem élvezhette sokáig a mexikói koronát, ugyanis a Benito Juárez vezette köztársaságpárti felkelés megdöntötte uralmát. 1867-ben, alig három évvel megkoronázása után megfosztották trónjától, elfogták és kivégezték, egészen pontosan agyonlőtték. Miksa állítólag megvesztegette a kivégzőosztag katonáit, hogy ne a fejébe lőjenek, egyikük mégis megtette.
trónörököse volt, a mexikói francia intervenció során I. Miksa néven a II. Mexikói Császárság uralkodója lett

V. György - Kegyes eutanázia vagy királygyilkosság?

V. György 1936. január 20-án vesztette életét, betegség következményében. Írták róla a korabeli sajtóban. 1986-ban azonban meglepő körülmény derült ki. Eszerint Bertrand Dawson, aki a király körül tevékenykedő orvoscsoport vezetője volt, kicsit megsürgette a király halálát, és nagy adag kokaint és morfiumot adott be neki. Így a király még éjfél - és nagyon fontos, lapzárta - előtt elhalálozott. Hogy ez miért fontos? Sokak szerint ez volt ugyanis a sürgetés oka, mert előkelőbb, ha a halálhírt a reggeli és nem az esti lapok hozzák le. Mások szerint a királyné kérte, hogy a király ne szenvedjen tovább, ám ezt sokan cáfolják, mivel a királyné hagyománytisztelő, istenfélő asszony volt. 
De a végső kérdés megmarad. Ez kegyes eutanázia volt vagy Lord Dawson önkényesen vetett véget idő előtt a király életének? Ezt valószínűleg már soha nem fogjuk megtudni.


Nyereményjáték

A könyvben a királynak van egy különleges, saját serege, kiknek a neve messzeföldön híres.
A Történelemben is találhatunk ilyen híres hadseregeket. A ti feladatok, hogy rájöjjetek, mi kikre gondoltunk.

Minden állomáson találtok egy nyomot, melynek segítségével közelebb juthattok a megfejtéshez.

Játékszabályok:

1.) Kedveld a Blogturné Facebook oldalát! (KÖTELEZŐ)
2.) Kedveld a Dream válogatás Facebook oldalát! (KÖTELEZŐ)
3.) Írd be a helyes megfejtést! (KÖTELEZŐ)
4.) Oszd meg a turnét! (NEM KÖTELEZŐ)
5.) CSAK MAGYARORSZÁGRA szállítunk!

A mai nyom:

#1 Több nációból álló sereg

a Rafflecopter giveaway

 
A blogturné állomásai

04. 18. - Deszy könyvajánlója
04. 19. - Könyvszeretet
04. 21. - Kelly Lupi olvas
04. 23. - Függővég
04. 25. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések