Breaking News

Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet


Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet

A blogturnéról



A Maxim Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Rebecca Donovan Elakadó lélegzet nagysikerű regényének a második része, a Visszafojtott lélegzet.

Emma és Evan történetének folytatásáról 2014. április 8-tól minden másnap a
Blogturné Klub kilenc bloggere teszi közzé a véleményét.
Ahogyan azt már megszokhattátok minden állomáson a könyvhöz kapcsolódó érdekességek, idézetek, trailer, beleolvasó és nyereményjáték is található, ahol 3db nyereménykönyv is gazdára talál.

Tartsatok velünk!


Kiadó: Maxim Kiadó
Oldalszám: 576
Fordító: Sóvágó Katalin
ISBN: 9789632614625
Sorozat: Elakadó lélegzet 2.

Weslynben most mindenki tudja Emma titkát, de Carol már nem bánthatja. Vannak, akiket még mindig kísértenek annak az éjszakának a borzalmai, és vannak, akik kénytelenek szembenézni döntésük következményeivel. Emma csak most kezd visszatérni az igazi hétköznapokba, és ebben segítségére van életének két legfontosabb személye, szerelme, Evan és legjobb barátnője, Sara. A lány úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy anyjával is szorosabbra fűzze a viszonyát, ennek előmozdítása érdekében hozzá költözik. De biztosan ez a legjobb döntés? Képes lesz – e szembenézni mindazzal, amit múltja rejteget?

Véleményem

Az előző rész gyilkos függővége után néhány hónappal kapcsolódunk be újra a történetbe. Emma erős, így túlélte Carol gyilkossági kísérletét is, bár nem nyomtalanul. Emma ugyanis meghalt. Szó szerint. Aztán visszahozták. Ettől függetlenül azonban gyötrik ezzel kapcsolatban a kínzó kérdések: kinek jó, hogy életben maradt? Miért akart Carol ennyire megszabadulni tőle? És egyáltalán, mi történt pontosan azon az éjszakán?

Visszatérnek a korábban már megkedvelt szereplők. Közülük is kiemelném Evant, ő megmaradt ugyanolyan pozitívnak, mint amilyen az első részben volt. Hűséges, mindig ott van Emmának, akármilyen bajba keveredik is, akármi is gyötri a lelkét, miközben a saját problémáival is szembe kell néznie. Ugyanis édesapja nem támogatja a terveiben, ez pedig nem kis konfliktust okoz a családja életében. 

Itt van még Sara is, vele most olyan so-so viszonyban voltam. Sok helyzetben szerettem, de valahogy az első részhez képest már nem állt olyan közel a szívemhez. De persze ő is megmaradt pozitív karakternek, és a Sara-Jared kapcsolatnak kifejezetten drukkoltam.

Aztán itt van ugye még Emma, a főszereplőnk. Azért hagytam őt a végére, mert vele konkrétan ugyanaz volt a problémám, ami az első részben is. Bár belegondolva, ilyen szempontból legalább hű volt a karakterhez az írónő. Szóval Emma még mindig a mártír. Azt várná az ember, hogy a korábbi Carol esetből tanul, és nem játssza tovább az áldozat szerepét, hanem a sarkára áll és határozottan küzd azért, ami neki jó, küzd az ellen, ami nyilvánvalóan rossz dolog az életében. És még valamit vár az olvasó, szintén az első rész tapasztalatai miatt, hogy Emma ezúttal teljesen őszinte lesz Evannel, akiben nyilvánvalóan megbízhat. Nos, jelentem, aki ezt várja, az túl sokat vár. Emma ugyanis nem tanult a korábbi esetből, nem fejlődött. Egyszerűen folytatja a mártír szerepét, amibe már olyan jól belehelyezkedik. 

Egyetlen pozitívum, amit ezzel kapcsolatban mondani tudok, hogy Emma ezen tulajdonságára szükség is volt a cselekmény szempontjából. Ugyanis két új szereplőt kapunk, akiknek ebben a részben nagyon fontos szerepe lesz. Az egyik Emma édesanyja, aki vissza akar térni lánya életében, és Emma úgy érzi, eljött az ideje, hogy megpróbálja vele helyrehozni a kapcsolatát. Nem is kicsiben kezdi, ugyanis úgy dönt, hozzá költözik. Szóval együtt éldegélnek, de ahogy az már az előzőekben írtak alapján várható volt, a közös életük nem lesz fenékig tejfel. Nem akarok poénokat lelőni, szóval olvassátok el ti, hogy miért. 

Forrás
Az anyával együtt (szó szerint) érkezik még egy új szereplő, Jonathan. Jonathan Emma édesanyjának jóval fiatalabb pasija, akibe az anyja kényszeresen belezúgott. Amire azonban talán egyikük sem számít, hogy Jonathan és Emma milyen jól megértik egymást. Sokáig nem tudják, hogy pontosan mi, de érzik, hogy valami közös összefűzi őket. Jonathan úgy érti meg Emmát, ahogy senki más a környezetében. Egyrészt mert bizonyos otthoni dolgokról Emma nem beszél a többieknek, másrészt mert ő maga is rémálmokkal küzd, őt is gyötri a múltja. Jonathannal nagyon furcsa viszonyom lett a regény során, és nagyon nehéz róla spoilerek nélkül írni. Mindenesetre egy bizonyos pontig nagyon kedveltem, de valahogy a kezdetektől éreztem, hogy valami lesz, ami miatt nem fogom már annyira. Igazam is lett. Szóval egyelőre ő nekem egy hatalmas nagy kérdőjel, a regény végével inkább a negatív irányba húzva. De senkit nem szeretnék befolyásolni, mindenki döntse majd el maga, hogy mit gondol róla. 

Szóval mi is a cselekmény ebben a részben? Adott ugye egyrészről az otthoni gond. Aztán mindkét oldalról jogosan várhatunk Emmáék kapcsolatában féltékenységi jeleneteket, ugyanis ott van ugye a meglepően fiatal Jonathan Emma részéről, és ott van egy új diáklány, aki meg totálisan belezúgott Evanbe. Ezen kívül még meg kell küzdeni a korábbi traumákkal, a felvételivel, illetve a regény második felében Emma múltjából is érkezik egy meglepetés, amire egyáltalán nem számított. Ennyi minden történik ebben a részben, megspékelve az olyan hétköznapi tevékenységekkel, mint a bulizás, bowlingozás... Sara vízipisztolyos partijának ötlete például kifejezetten tetszett. Pontosan ebből fakadóan kicsit hosszúnak éreztem.

És ha már az első rész függővége az előbb szóba került, az írónő most sem hagy minket cserben, kapunk egy újabbat. Akármilyennek ítéljük is a második részt, kétlem, hogy az ember ne lenne kíváncsi rá, hogy ezek után mi történik a folytatásban. 

Ha összességében kell értékelnem, kicsit nehéz helyzetben vagyok. Egyrészt nem volt rossz olvasmány, Evant kifejezetten szerettem, meg úgy Emma társasági életében alapjáraton nagyon sok minden tetszett. De voltak olyan elemek is, amelyek sajnos annyira nem. Például az, hogy Emma ugyanolyan, semmit nem fejlődött. Nem volt rossz könyv, összességében azonban nálam nem éri el az első rész színvonalát. Örülök, hogy tovább olvastam, az első rész után el sem tudom képzelni, hogy ne tettem volna, és abban is biztos vagyok, hogy a harmadikat is elolvasom. De ez a történet lassabb, hiányzott belőle a szerelembe esés bája, úgyhogy sajnos 5-öst nem tudnék adni rá. Maradjunk annyiban, hogy 

AJÁNLOM

Nyereményjáték



A nyeremény ezúttal sem marad el!
Nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi Rafflecoptert.
A játék végén kisorsolunk egy-egy példányt a Maxim Kiadó által felajánlott 3 darab Visszafojtott lélegzet könyv egyikéből.
(A postázás csak Magyarország területén érvényes!)


a Rafflecopter giveaway


A blogturné állomásai

04/08 Angelika blogja - Playlist
04/10 MFKata gondolatai - Idézetek
04/12 Kelly & Lupi olvas - Kimaradt jelenet Evan szemszögéből
04/14 Dreamworld - Emma szobája
04/16 Deszy könyvajánlója
04/18 Nem harap a…
04/20 Kristina blogja - Borítók
04/22 Roni olvas - Új szereplők
04/24 Könyvgalaxis - Trailer

Nincsenek megjegyzések