Breaking News

Rebecca Maizel: Infinite Days – Végtelen napok


Rebecca Maizel: Infinite Days – Végtelen napok

A blogturnéról



Ki merészelte azt terjeszteni, hogy a vámpíroknak leáldozott?  Rebecca Maizel: Infinite Days - Végtelen napok című könyve a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a Könyvhétre jelenik meg, és alaposan rácáfol erre az álhírre. Megismerkedhettek a Vámpírok királynőjével, Lenah-val és szövetségeseivel. Hat blogger mutatja be nektek a könyvet, amiből három példányt meg is nyerhettek! Érdemes tehát követni a turnét, vigyázat, vér fog folyni!!!

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 384
ISBN: 9789632454719
Fordító: Cziczelszky Judit

Sorozat: Infinite Days 1.
Függővég: nincs

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/rebecca-maizel-infinite-days-vegtelen-napok-6372?ap_id=Deszy„Az egész történelem során nem találtam senkit, akit ennyire szerettem volna, mint téged… senkit." Ezek voltak Rhode utolsó szavai hozzám. Az utolsó alkalom, amikor szerelmet vallott. Az utolsó alkalom, hogy láttam az arcát. 592 éve először újra lélegeztem. Kifekhettem a napra. Éreztem az ízeket. Rhode feláldozta magát, csak hogy én, Lenah Beaudonte, újra ember lehessek. Hogy képes legyek véget vetni a vérszomjas időknek. Sosem hittem volna, hogy egyszer majd újra szerelembe esem valakivel, aki nem Rhode. De Justin olyan… vakmerő volt. Izgalmas. Gyönyörűbb, mint a legvadabb álmaim. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd újra tizenhat éves leszek… ahogyan azt sem, hogy visszatér a múltam, és kísérteni kezd.

Véleményem

Megszámlálhatatlan mennyiségű vámpíros sztorit olvastam már az elmúlt években, de mindig adok esélyt az újabbaknak is. A borító és a cím alapján azt vártam, hogy nem egy könnyed, romantikus sztorit kapok, és ez részben be is jött. Nem mondom, hogy a kedvenc vámpíros sztorim lett, ez azért nem lenne igaz, de nem bántam meg, hogy elolvastam. 

A legfontosabb különbség a legtöbb YA vámpíros sztorihoz képest az, hogy az itteni főszereplőnk, Lenah egyáltalán nem az a szerény, állatvért iszogató vámpír, akikkel az elmúlt néhány évben találkoztunk. Lenah ölt. Sokat, sokszor. Még egy vámpírokból álló testvériséget is szervezett, akikkel együtt élvezték a vér ízét. Mert Lenah vámpír volt, akinek az örök kielégíthetetlenség, az örök vágyódás és az örök hiány jutott osztályrészül, ezt pedig csak a pillanatokig tartó magával ragadó érzéssel tudja enyhíteni, amit a vérszívás jelent. Olyasmi ez, amit nem tud elkerülni, a saját szenvedése miatt. És igen, jó érzés volt számára ölni. Egy csepp bűntudata sem volt amiatt, amit tett. 
Egyetlen ember volt, aki kicsit rá tudott világítani számára, milyen is emberségesnek maradni vámpírként is, Rhode. Rhode, a szerelme, aki annak idején vámpírt csinált belőle. (Bár azért ne képzeljük, hogy Rhode egy ma született bárány.)

A másik különlegessége a sztorinak már rögtön az elején kiderül. Ugyanis a történet valami olyasmivel kezdődik, amire sok más vámpír vágyott már sok más könyvben. Lenah-val együtt ugyanis emberként ébredünk. Több száz év vámpírlét után egy különleges szertartásnak köszönhetően - amiért Rhode az életét áldozta -, Lenah újra ember. Érezheti a bőrén a napfényt, szabadon sétálgathat, amikor csak akar, és ami a legfontosabb: nem vágyik mindennél jobban a vérre. És be kell illeszkednie a modern világba, ami 100 év alvás, és majdnem 600 év vámpírlét után koránt sem egyszerű. 

Lenah-nak korából fakadóan gimiben a helye. Érdekes volt arról olvasni, hogy egy vámpír tapasztalataival, világlátásával és ha úgy tetszik, bölcsességével Lenah hogyan látja a modern tinik életét. Kicsit maga is közéjük tartozik, de valójában ő is érzi, hogy soha nem lesz pont ugyanolyan. Mégis rettenetesen élvezi, hogy újra ember lehet, és minden egyes percet megpróbál megélni: élvezi az arcára hulló esőt, a bőrét simogató óceánt, a napfényt... És persze az emberi szerelmet, amit meg is talál és az igaz barátságot, amire rögtön az első napján rálel. 

Közben pedig visszaemlékezésszerűen ismerjük meg Lenah történetét, és szép lassan tudatosul bennünk, hogy milyen bűnöket is követett el Lenah. Közben elgondolkozunk, hogy ez mennyire teszi őt gonosszá, ha emberként már bánja ezeket a dolgokat, és ha vámpírként ez a természete része volt. 

És kell egy izgalmas szál is. A korábban emlegetett testvériség - köztük Lenah egykori vámpír szerelmével, Rhode mellett az egyetlennel - vissza akarja szerezni Lenah-t. Nem sok ideje van, hogy felkészüljön a megjelenésükre, és félő, ha rátalálnak, emberi napjai újfent véget érnek. 

Ezek a különbségek teszik mássá, mint a többi a YA vámpíros sztori: a kifejezetten vad múltú Lenah, aki hatszáz év után újra emberi bőrben találja magát. Ezek tetszettek, de mindezek ellenére sok szempontból tipikus tinisztoriról van szó. Gimis szerelem, gimis áskálódások, pletykák...

És hogy mit szerettem a legjobban a történetben? Az egyik mellékszereplőt, a művész Tony. Ő az a bizonyos barát, akire Lenah rátalál, és számomra magasan ő vitte a sztorit a hátán. Lenah-val sokszor nem tudtam mit kezdeni, Justin, a helyi menő srác nekem kissé sablonos lett - bár azért főleg a könyv vége felé voltak kifejezetten jó pillanatai -, de Tonyt egyszerűen nem tudtam nem szeretni. 

Összességében nem volt rossz történet, de ahogy már írtam is, azért nem lett örök kedvenc. Érdekes volt, tetszett, hogy mert kicsit más lenni, mint az átlag vámpíros YA-k, de kicsit úgy érzem, ennél sokkal több is lehetett volna az alapötletből. 

EGYNEK ELMEGY

Ha érdekel a könyv, megrendelhetitek a kiadótól az alábbi képre kattintva:

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/rebecca-maizel-infinite-days-vegtelen-napok-6372?ap_id=Deszy


Blogturné extra - Végtelen napok playlist

Rebecca Maizelnek is megvan a saját lejátszási listája a regényhez. Ezeket hallgatta írás közben, és ezek adtak számára ihletet. Most pedig ti is meghallgathatjátok őket, akár olvasás közben.


Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hárman nyerhetnek egy-egy példányt a könyvből. Nincs más dolgotok, mint a hat állomáson összeszámolni minden egyes vércseppet. Az alábbi rafflecopter doboz megfelelő sorait kitöltve máris esélyesek vagytok a nyerésre. Szerencse fel!!!!


a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

06/05 Kelly Lupi olvas - Dreamcast
06/07 MFKata gondolatai - Gyógynövények
06/09 Könyvszeretet
06/11 Dreamworld - Térdszalagrend
06/13 Nem harap a...
06/15 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések