Breaking News

Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen


Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen


Április 14-e és 30-a között a Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően egy gyönyörű könyvvel indulunk turnéra. Ez alatt az idő alatt kétnaponta, kilenc blogger mondja majd el a véleményét a könyvről, és mire a turné végére értek, remélhetőleg Ti is megismerhetitek kicsit jobban Sky-t és Holdert, a történet főhőseit.
Természetesen a nyereményjáték sem marad el! Három példányt sorsolunk ki a regényből.


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 408
ISBN: 9789633733943
Fordító: Sándor Alexandra
Sorozat: Reménytelen 1. (a második rész ugyanez a történet Holder szemszögéből)
Függővég: nem

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/colleen-hoover-remenytelen-6369?ap_id=DeszyKészen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?
Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.
A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.
A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…

Véleményem

Ennek a könyvnek már a borítójába beleszerettem. A címmel együtt már első pillantásra hatni kezdett rám, és tudni akartam, mi ennek a lánynak a története.

A borítón látható lány, Sky számára új életet kezdődik. Egész életében magántanuló volt, de hosszú idő után végre sikerült meggyőznie nevelőanyját, hadd járhasson ő is iskolába, mint a többiek. A pech az, hogy ez pont akkorra sikerült, amikor a legjobb barátnője csereprogramra megy. Így Sky-nak egyedül kell szembenéznie a gimi minden kínjával, és már közel sem tűnik olyan vonzónak a lehetőség, mint annak előtte. Ennyi alapján ez a történet lehetne egy tipikus gimis sztori is, klikkekkel és pletykálkodó tinédzserekkel, de nem az.

Már az elején érezzük. Rögtön a nyitójelenetben ugyanis Skyt láthatjuk, amint egy fiút csempész a szobájába. Cseppet sem szégyenlős, de már rögtön érezzük, hogy valami nincs rendben. Sky ugyanis csak tűri, hogy csókolják és simogassák, de semmit nem érez. Tökéletesen érzéketlen.
Ez egy csapásra megváltozik, amikor egy szupermarketben megpillantja Holdert. A fiú elképesztően furcsán viselkedik, amikor meglátja. Dühösnek tűnik és a nevét követeli, aztán amikor megkapja a választ, szó nélkül eltűnik. Az is kiderül, hogy Holder hírneve nem épp a legjobb. De életében először Sky érez valamit, ennek a kísértésnek pedig nagyon nehéz ellenállni.

Sky és Holder kapcsolata egyszerre nagyon gyorsan robban be és szép lassan bontakozik ki. Már az első pillanatokban érezni, hogy fenekestül felforgatják egymás életét, de hol tudatosan, hol pedig a körülmények miatt lassítanak. De a sorsuk ellen nem tehetnek semmit, száguldoznak az elkerülhetetlen felé. De elképesztően jó párost alkotnak, és ha valamelyik párosra azt a kifejezést lehet használni, hogy szikrázik körülöttük a levegő, akkor az Sky és Holder. Főként a történet első részében elképesztő a köztük lévő kémia. Na ezzel nem azt akarom mondani, hogy a másodikban nem, de ahogy halad előre a történet, egyre jobban előtérbe kerülnek az érzelmek. Sokkal jobban kijön, hogy mennyire támaszai egymásnak a bajban, és már nem annyira a testi vonzalmon van a hangsúly.

De nem csak együtt, külön-külön is nagyon jól működnek. Mivel végig Sky szemszögén keresztül követhetjük az eseményeket, ő az, akit jobban megismerünk. Egy hihetetlenül erős karakter, és nagy örömmel merem mondani ezt végre nem egy fantasy főhősnőre! Hihetetlen nehézségekkel kell szembenéznie, de mindig próbálja feldolgozni a gondjait. Eközben még a legérzéketlenebb pillanataiban sem válik géppé. Nehéz lehetett megtalálni ezt az egyensúlyt, de szerintem sikerült.

Holder pedig csak elsőre tipikus rosszfiú. Egyébként egy tényleg szenvedélyes, de közben nagyon is érzékeny srác, már az első pillanattól kezdve imádtam, de ahogy halad előre a történet, őt is egyre jobban megismerjük, és az ő története is beszippant. Nem csak egyszerűen egy jó pasi, hanem valaki, akinek a sztorija is foglalkoztat. Ezért is vagyok nagyon kíváncsi az ő könyvére is.

A mellékszereplők kicsit kisebb szerepet kapnak, vagy legalábbis a két főszereplő annyira leköt mindenkit, hogy a két barátnak kicsit kisebb figyelem jut. De őket is nagyon szerettem, külön örültem a mormon-meleg legjobb barátnak, nem szerepelt nagyon sokszor, de amikor igen, akkor imádtam.
Érdekes módon, ha már a mellékszereplők szóba kerültek, akkor sokkal fontosabbak a felnőttek és az a szereplő, aki már nincs jelen. Nevezetesen Holder testvére. De róluk nagyon nehéz spoiler nélkül írni, így inkább nem is teszem.

A szereplőket tehát kiveséztük, de ott van még a történet! Ez a történet először csak egy szívet melengető és szenvedélyes romantikus sztorinak tűnhet két tinédzser között. Pedig nagyon nem az. Megvan az az oldala is, de egy olyan komoly témával foglalkozunk, ami a történet végére ezt szinte (csak szinte) háttérbe is szorítja. Ez a szerelem sok szempontból csak eszköz. Eszköz a fájdalom kibontására és legyőzésére. Holder és Sky egymásra találása átszakít egy gátat, a múlt gátját. Ez sorsszerű volt, így kellett történnie. Onnantól kezdve pedig, hogy ez megtörténik, sokkal sötétebb színezetet kap minden, még a kvázi romantikus jelenetek is. Mert nem tudunk szabadulni ezektől a bizonyos árnyaktól, ahogyan maguk a szereplők sem tudnak.

Nem mondom, hogy a történet elején már nem volt sejthető, hogy nagyjából mi lesz itt a nagy dráma oka. De annak ellenére, hogy számít rá az olvasó és próbálja magát felvértezni arra a részre, amikor ez kiderül és amikor szembe kell néznünk vele, egyszerűen nem lehet. Annyira szépen és fájdalmasan van megírva a rádöbbenés és az ezutáni küzdelem, hogy tényleg a szereplőkkel együtt éljük át. És igen, egy-két olyan fordulat is következik, amelyekre nem számítottunk. Ha másban nem, apróságokban.

Imádom az olyan történeteket, amelyekben minden tárgynak, szónak, névnek jelentősége lehet. Ez egy ilyen történet. Kapunk például két elképesztő szójátékot, imádtam őket! Sajnos spoileresek, úgyhogy nem írhatom le őket. De tényleg jelentősége lehet a legapróbb tárgynak és szónak is a múlt tükrében.

Összefoglalva a Reménytelen egy hihetetlenül jó megírt, fájdalmas mégis gyönyörű történet, rettenetesen jól megalkotott szereplőkkel.

NAGYON AJÁNLOM



Rendeljétek meg 20% kedvezménnyel a képre kattintva:

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/colleen-hoover-remenytelen-6369?ap_id=Deszy



Blogturné Extra - Colleen rajongói kérdésekre válaszol

Colleen ebben a videóban több olyan kérdésre válaszol, amelyeket a rajongók tettek fel neki.
Elmeséli például, hogy amikor írni kezd egy könyvet, nincsen semmiféle vázlat vagy történet a fejében. Egyszerűen csak elkezdi írni, amit a szereplők mondani szeretnének. Amikor például a Slammed című könyvet kezdte el írni - ami egyébként szintén megjelenik hamarosan magyarul is -, fogalma sem volt, miről fog szólni, amikor leírta az első mondatot. És aztán valahogy minden kialakult útközben. A Hopeless esetében pedig például annyi csavart írt bele, annyi ötlete lett útközben, hogy végül vissza kellett mennie és kicsit átdolgozni, ami előtte történt. Olyan is előfordul, hogy ír egy-két bekezdést, és azokat bepasszintja a történetbe. Így tulajdonképpen amikor a könyv végére ér, nincs is szüksége plusz szerkesztésre, mert már útközben megtette.
És bár szereti a romantikus történeteket, azt szereti igazán, ha ennél több van egy történetben, úgyhogy mindig igyekszik valami többet csempészni a könyveibe - akár valamilyen csavart -, ami izgalmasabbá teszi a könyvet.
Arról is mesél, hogy a saját lakóhelyén nem sokan ismerik fel, vagy ha igen, akkor régi ismerősök. Viszont amikor elmegy egy-egy olvasótalálkozóra vagy dedikálásra, mindig lenyűgözi az olvasók reakciója. És ez az egyik oka annak, hogy ennyire szereti, amit csinál. Mert ezek az élmények elképesztően inspirálóan hatnak rá.




Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadónak hála a játék ezúttal sem marad el! Minden blogbejegyzésben megosztunk egy-egy, reményhez kapcsolódó idézetet. A Ti dolgotok, hogy kitaláljátok, mely könyvekből származnak ezek a mondatok.
(A postázás csak Magyarország területén érvényes!)


Az én idézetem:

“Ne add föl a reményt! Az legyen a legutolsó, amiről lemondasz. Ha a reményt elveszíted, mindent elveszítesz. Amikor már úgy érzed, hogy minden elveszett, amikor minden sötét és kilátástalan, a remény még akkor is megmarad.”


a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

Április 14 - Angelika blogja
Április 16 - Kristina blogja
Április 18 - Media Addict
Április 20 - Dreamworld
Április 22 - Kelly Lupi olvas
Április 24 - Deszy könyvajánlója
Április 26 - Nem harap a...
Április 28 - Szilvamag olvas
Április 30 - MFKata gondolatai 

Nincsenek megjegyzések