Breaking News

Emily Snow: Elemésztve


Emily Snow: Elemésztve


A könyvről

A történetről:
Sienna egy híres sorozat jelmezeivel dolgozik, és elégedett is a munkájával, bár néha kissé túlhajszolt. Amikor azonban öccsétől megtudja, hogy a nagyanyja háza veszélybe került, rögtön hazautazik hozzá Nashville-be, hogy segítsen neki, vagy legalábbis vele legyen a bajban. Meg is történik a legrosszabb, a bíróságon a nagyanyja ellen döntenek. Egy dologra azonban nem számít: a ház Lucas Wolfe-é lett, a rocksztáré, aki két évvel azelőtt nagyon is fontos szerepet játszott az életében. Családja nem is sejti, mi történik a háttérben. Mert amikor Lucas megpillantja a lányt a bíróságon, őrült ötlete támad. Lehet, hogy a dolgok akkor nem úgy alakultak, ahogy szerették volna, de Lucas ezúttal még eltökéltebb, hogy megszerzi a lányt. És bár Sienna először tiltakozik, ha vissza akarja szerezni a nagyanyja házát, bele kell mennie a játékba. 


A véleményem:
Szerintem lesznek egy páran, akik már több hasonló jellegű könyvet olvastak, és bizonyos elemeket ismerősnek találnak majd. A megállapodás, a híres pasi, aki meg akarja szerezni a lányt... És valóban, ezek nem ok nélkül jutnak eszünkbe, még az is lehet, hogy konkrét könyvek is rögtön beugranak az alaptörténetet olvasva. Tulajdonképpen talán ez a legnagyobb hibája a történetnek, a sok ismerős elem és bizonyos szempontból a kiszámíthatóság, de ez a legtöbb ilyen típusú történetről amúgy is elmondható.

Ezektől függetlenül ez a könyv végig olvastatta magát. Érdekesek voltak a páros civakodó párbeszédei, és nagyon szerettem azt, ahogyan Lucas felhasználja a dalszövegeit arra, hogy meghódítsa Siennát. A zeneipar ilyen szempontból sokkal érdekesebb is, mint általában a gazdag üzletember pasi, hiszen itt végre történnek, történhetnek érdekes dolgok. A klipforgatás, a dalok megírása és felvétele, elsőre klisésnek hathatnak, de jól illeszkednek az egész képbe, és szórakoztató olvasni róluk, illetve arról, hogy mindeközben a levegő hogy sistereg a szereplők között.

Siennát átlagos főhősnőnek mondanám, nem szerettem meg különösebben (bár általában azért a férfi karakterek viszik a hátukon a történetet a romantikus könyvek esetében), de nem is idegesített, ami manapság bizony már ritkaságszámba megy a romantikus/erotikus irodalomban. Lucast ellenben szerettem, igaz, hogy sok újat nem nyújtott, a tipikus "jól néz ki-gazdag-szereti a lányt-de valamiért sérült és nem lehet vele" négyesen kívül. De azért szerintem sokan elfogadnának egy Lucast... 

"Tudom, hogy dühös vagy, és tudom, hogy nehéz lesz, de azt szeretném, ha megpróbálnád. Ha túljutnál a szemétségeimen, és adnál egy esélyt. Tudnom kell, hogy újra számítok neked valamit."

Viszont ha választanom kellene, hogy mit szerettem a legjobban a történetben, akkor a mellékszereplőket mondanám, mert még nagyon sok érdekes történet van itt kibontakozóban, amiket remélem jobban meg is ismerünk a folytatásban. Sienna lázadó öccse, akiről azonban végig érezzük, hogy sokkal több van benne. Lucas húga, aki titkárnőként dolgozik a bátyjának és akinek valamiféle furcsa kapcsolata van a banda egyik tagjával. Egy másik tag a bandából, akinek drogproblémái vannak. Sienna legjobb barátnője és szobatársa, akit ha akarsz se tudsz levakarni magadról. Lucas gyerekkori barátja, aki titokban szerelmes belé. Ők mind-mind olyan szereplők, akikről szívesen olvasnék még többet, mert érezhetően megvan mindegyiküknek a maga (szenvedés)története.

És persze ott van még egy mellékszereplő, az a bizonyos titokzatos illető - nem akarok spoilerezni -, aki a történet rejtélyét adja, amire még mindig nagyon kíváncsi vagyok. Vajon mit tudhat Lucasról? Nagyjából egyébként ez a rejtély az, ami a történetet adja a szerelmi szálon kívül, és szerintem nem árulok el túl sokat azzal, ha azt mondom, hogy nem igazán kapunk választ, várhatunk a folytatásra. Illetve van még ugye nekünk Sienna édesanyja, aki éppen börtönben van, és onnan tartja sakkban az egész családot. Biztos vagyok benne, hogy még ő is okoz további bonyodalmakat, és ez csak a bevezetés volt. 

Összességében azt mondanám, hogy aki egy könnyed szerelmi történetre vágyik, amiben a főszereplők kerülgetik egymást és csak úgy szikrázik közöttük a levegő, akkor ez a könyv nem rossz választás. Sok újat talán nem nyújt, de néhány órára kikapcsol és szórakoztat. És bár nem olvastam a folytatást, kicsit úgy érzem, ez afféle bevezető, és a jövőben valószínűleg számíthatunk nagyobb izgalmakra is, főleg ha az emlegetett mellékszereplők történetét is jobban kibontja az írónő.


Ajánlom



Ulpius-ház, 2013
ISBN: 9789632548678
Oldalszám: 316 oldal
Fordította: Laik Eszter 
Moly.hu
Goodreads

A könyvet megrendelhetitek itt, és ugyanitt el tudjátok olvasni a hivatalos fülszöveget is.


Kiegészítő novella és Zenelista

A történethez íródott egy kiegészítő novella is, amiről szintén olvashatjátok a véleményemet:

Ezenkívül készítettem egy kis zenelistát a dalokról, amelyeket valamiért a regényhez kötném. Íme:

(ez egy teljes lejátszási lista, 10 szám, ha hagyjátok tovább menni, akkor végigmegy a számokon)

1 megjegyzés:

  1. Oké alapjáraton a könyv is megfogott de amikor a végér beraktad az Impossible-t könnybe lábadtam, irány az elolvasandók listájára vele!
    Meggyőztél ;)

    VálaszTörlés