Breaking News

Jus Accardo: Touch - Érintés


Jus Accardo: Touch - Érintés



A blogturnéról

November 21-én indul útjára az eddigi talán legizgalmasabb turnénk. Jus Accardo Touch - Érintés című regényével foglalkozunk majd! Sokan már nagyon régen várunk erre a könyvre, és ha a már amúgy is felfokozott izgalom nem lenne elég, hihetetlen nyereményekkel készülünk nektek! Na persze a rengeteg extrán kívül! 

A könyvről

Fülszöveg:
http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jus-accardo-touch-erintes-6225?ap_id=DeszyMikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot. De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni. A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja.

Véleményem:
Mielőtt bármit is mondanék a könyvről, szeretnék egy kis kitérőt tenni, mert a kapcsolatom a regénnyel már jóval azelőtt elkezdődött, hogy olvashattam. Bizonyára a legtöbben ismeritek Lupit, a Kelly & Lupi olvas blogról. Na, ő az ultimate Touch fan, szerintem már órákat áradozott nekem a sorozatról, és sikerült elérnie, hogy könyv magyar megjelenését talán még nem vártam ennyire! (Leszámítva a kedvenc sorozataim folytatásait.) Aztán volt szerencsém követni, ahogy a könyv magyar verziója alakot ölt, címet és borítót kap - rendes füllel :D -, fülszöveget, és szép lassan eljutottam arra a szintre, hogy mantraként ismételgettem, hogy: Ide nekem a könyvet! Persze ehhez társul egy közérdekű közlemény is. Ugyanis Lupi hamar leszögezte, hogy ő már lecsapott a könyv férfi főhősére, Kale-re, aki az övé, és mi csak távolból csodálhatjuk. Szóval akkor hogy ne kelljen szembenéznetek Lupi haragjával, álljon itt az üzenet:


És szeretném megköszönni Lupinak (és a többieknek, tudják, kikre gondolok) azt a rengeteg munkát, amit a a Touch magyar kiadásába fektettek!

És akkor következzen a tényleges értékelésem!

Olyan típus vagyok, aki imádja az olyan történeteket, amelyekben a szereplőknek mindenféle különleges képességei vannak. Gondolok itt például a Hősök című sorozatra vagy az X-Menre, és a mostanában kezdődött Tomorrow People-re. Na, a Touch is valami hasonló alapra épül, így nálam alapból jó esélyekkel indult. Adottak tehát a Hatosoknak nevezett emberek, akik mind rendelkeznek valamilyen különleges képességgel. A képességek széles skálán mozognak, a telekinézisen keresztül a gyógyításon át a halálos érintésig bármi lehet. De ahogyan ez lenni szokott, ezek a képességekkel rendelkező emberek nem élhetnek békességben a tehetségüket kihasználva, kell egy "gonosz" is a történetbe. Jelen esetben egy egész szervezet, a Denazen. Ők azzal foglalkoznak, hogy foglyul ejtik a képességgel rendelkezőket, és ha hasznosak, akkor megtartják őket és gyakorlatilag agymosást végeznek rajtuk, ha pedig nincs szükség a képességükre vagy valamiért ellenállnak, akkor kiiktatják őket. 

Kale, a férfi főhős innen szökött meg. Egész életét ebben a börtönben élve töltötte, és most végre élvezheti kicsit a szabadságot a Denazen négy falán kívül. A képességéből fakadóan - érintéssel öl -, még a Hatosok között is különösen elszigetelve őrizték, így amikor kiszabadul, rácsodálkozik a világra, mint egy kisgyerek. Naiv és ártatlan, miközben van benne valami sötétség is a képessége és a tettei miatt, amelyeket a Denazen miatt csinált. Ahogy a fülszövegben is áll, még egy váza is képes lenyűgözni. És ami még erre rátesz egy lapáttal, hogy hiányzik belőle az alakoskodás és az a gát, ami visszafogja az átlagos embereket attól, hogy mindent kimondjanak. Ami a szívén, az a száján, és ez néhány nagyon jó pillanatot jelent a könyvben, amikor az ember képtelen levakarni a folyamatos mosolyt az arcáról. 


Kale-lel szemben ott van az igazi ellentéte. Dez, a deszkás lány, a lázadó, aki bármilyen extrém sportba és veszélyes helyzetbe belevetné magát. Egyrészt, hogy idegesítse az apját, másrészt az adrenalinlöket miatt. Mindig határozott, mindig erős, bátran szembenéz bármilyen akadállyal. Hiányzik belőle Kale naivitása, pontosan tudja, hogy működik a világ, és megtanulta, hogy alkalmazkodjon hozzá. Nem az a nyafka hősnő, aki máshoz szalad védelemért, és egyáltalán nem sablonkarakter, már a külsejét és a stílusát tekintve sem. 

Ők ketten nagyon különleges párost alkotnak, szerintem még nem is olvastam hasonlóról. Az pedig, hogy Dez az egyetlen, aki Kale-t képes megérinteni, az érzelmi hatást még tovább fokozza. Ne értsetek félre, egy kicsit sem nyálas a történet, sokkal inkább az izgalmon, az akción és a fordulatokon van a hangsúly, de azért aki egy jó kis szerelmi szálra vágyik, az sem fog csalódni. Nekem erről az érintés dologról egyébként kicsit a Pushing Daisies nevű sorozat is eszembe jutott, aminek szintén nagy rajongója voltam. Ott volt még élet és halál felett döntő a főszereplő egyetlen érintése, és ez nagyon izgalmas helyzeteket teremtett ott is. 

Az egész történet kicsit olyan, mint amilyen egy jó road movie. Egy pillanatra sincs megállás, hiszen a Denazen elől menekülünk, úgyhogy mindenki folyamatosan mozgásban van, állandóan történik valami, mindig jön valami akció, csak hogy egy pillanatra se unatkozzunk. Amikor pedig esetleg egy-egy órára mégis megállunk, akkor vagy ott van a szerelmi szál kibontakozása, vagy pedig olyan rejtélyekkel foglalkozunk, amelyek az egész történetet átszövik. Honnan jön a Hatosok képessége? Miért és hogyan jött létre a Denazen és hogyan működik? Pontosan mennyi köze van hozzá Dez apjának? Mi történt Dez anyjával? Honnan származik Kale? És még sorolhatnám. Némelyikre választ is kapunk, némelyikre félig-meddig, de az bizonyos, hogy hasonló rejtélyekre és fordulatokra számíthatunk majd a folytatásban is, efelől az első regény lezárása sem hagy semmi kétséget.

Összességében tehát mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges képességes sztorikat, a Hősök sorozat rajongói különösen imádni fogják, mert bizony fel lehet fedezni hasonló elemeket. A főhősök igazán egyedire sikerültek, úgyhogy őket biztosan senki sem találja majd sablonosnak, főleg a férfi főszereplőnél volt különösen üdítő, hogy nem egy tipikus "rosszfiút" kapunk, bármennyire imádom is őket. És izgalom és akció és szerelmi szál. Minden van benne, ami kell! 

NAGYON AJÁNLOM


Rendeljétek meg a kiadótól!

A képre kattintva megrendelhetitek a könyvet a Könyvmolyképző Kiadó webshopjából.

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jus-accardo-touch-erintes-6225?ap_id=Deszy


Blogturné extra - 10 dolog, amit Kale szeret Dezben

Jus Accardo egy blog kérése vállalkozott arra, hogy összeállít egy TOP10-es listát. Illetve nem is ő, hanem maga Kale!

Nézzük tehát, mi az a 10 dolog, amit Kale szeret Dezben:

Megkértek, hogy jöjjek el ma ide és beszéljek Dezről. Hogy mondjam el mindenkinek a TOP10 dolgot, amit szeretek benne. Alex hallotta, hogy ezt csinálom, és elkezdett valamilyen szonettről vagy valami költeményről beszélni - óda Dezhez... Nem tudom, hogy komolyan gondolta-e - vagy csak megint seggfej volt, ahogyan Dez hívni szokta -, de én a legegyszerűbb szavakkal fogom elmondani nektek, mit imádok benne. Ez nem igazán a top tíz, de fogalmam sincs, hogy tudnám ennyire leszűkíteni. Mindent imádok Dezben! 

Kivéve amikor a nyakát ropogtatja. 

Azt a hangot utálom. 

1. A mosolya. A mosolya az, ami világossággal tölti meg az én világom sötétségét. Mindig ezt látom, amikor lehunyom a szemem, és amikor dühösnek vagy gyengének érzem magam, ez az, ami megnyugtat. Semmi sem fogható hozzá. Ha nem hiszel nekem, csak nézd meg – de nehogy rossz ötleteid támadjanak. Ő velem van.

2. Az ereje. Még soha nem találkoztam olyan emberrel, akinek ennyi belső ereje lett volna, mint Deznek. Elhivatott és bátor. Az egész élete a feje tetejére állt, amikor találkozott velem, és még ez sem állíthatta meg. Felülkerekedett a helyzeten és a saját javára fordította. Ez a lány bármire képes, amit csak a fejébe vesz.

3. A hűsége. Dez a világ végére is elmenne azokért, akiket szeret. Első kézből tapasztaltam. Megtette értem az elképzelhetetlent. Beszivárgott az egyetlen helyre a világon, amitől olyan messzire kellett volna maradnia, amilyen messze lehetséges, az életét is kockáztatva, csak hogy segítsen rajtam.

4. Az, ahogyan beszél álmában. Ő tagadja, de én hallottam. *lopva jobbra néz, aztán balra* Utálja, de szerintem aranyos. Első alkalommal akkor hallottam, amikor a nyáron elindultunk, hogy megkeressük a Hatosokat Brandt unokatestvére listájáról. Egy pókkal veszekedett. Vagy valakivel, akit Póknak hívtak. Nem lehetek biztos benne...

5. Az, ahogy megcsókol, amikor mi... *elpirul* Inkább hagyjuk. Erről nem kellene beszélnem...
6. Lát engem. Egész életemben, soha nem volt senki, aki úgy nézett rám, mint ahogyan Dez teszi. Azt mondja, átlát a külsőmön, hogy belém lát. Látja, ki vagyok. Ez megijeszt, mert én tudom, ki vagyok – és el sem tudom képzelni, hogy valaki, aki ilyen csodálatos úgy nézzen rám, mint ő. De nem fogok hazudni. Imádom.

7. Az, ahogyan beszél. Nem mindig értem, amit mond, de így is imádom. De lehet, hogy csak a hangja miatt. Egyszerűen csak az, hogy hallhatom, lenyugtatja a káoszt és a sötétséget, ami néha bennem kavarog.

8. Imádom, amikor... *ledermed* Hmm. Talán ezt sem árulhatom el – amit őszintén szólva nem értek. Valamit, ami ilyen csodálatos, nem lenne szabad titokban tartani...

9. Az, ahogyan szemet huny a nyilvánvaló hibáim felett. Amikor mindenki más félt tőlem, Dez egyenesen a szemembe nézett. De nem is csak erről van szó. Hanem arról, ahogy nem veszi észre azokat a dolgokat, amelyek másokat zavarnak. Mint például a szociális érzékem hiánya, vagy az a szokásom, hogy mindent kimondok, ami eszembe jut – amiről azt mondják, nem mindig jó dolog. De mindenekelőtt a képességemet. Dez mellett soha nem éreztem úgy magam, mintha el kellene engem zárni valahová. Amikor vele vagyok, normális embernek érzem magam, nem csak egy gyilkosnak.

10. Az, ahogyan az ajkát harapdálja. Ez trükkös, mert Dez esküszik rá, hogy nem csinálja. Azt mondja, utálja azokat, akik igen. De én láttam. Amikor dühös vagy mélyen elmerül a gondolataiban, elkezdi rágcsálni az ajka jobb sarkát. Nem bánom. Mindig az jut róla eszembe, hogy megcsókoljam.



Nyereményjáték

FIGYELEM! Rajtunk kívül álló technikai okok miatt, az elmúlt napokban nem mindenkinek működött megfelelően a rafflecopter. Erre sajnos csak egyetlen megoldást találtunk, ha új dobozt csinálunk. Ezért kérünk mindenkit, aki játszott korábban, hogy töltse ki újra az összes eddigi mezőt!
Köszönjük és elnézést a kellemetlenségért, reméljük nem lesz több ilyen.
1. Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat
2. Minden blogon válaszoljátok meg az írónővel vagy a könyvvel kapcsolatos kérdésünket, amelyre mindig EGY SZÓ lesz a helyes megfejtés. A megfejtés ELSŐ BETŰIT gyűjtsétek össze 10 napon keresztül és írjátok bele az így kapott könyvcímet a rafflecopter megfelelő rubrikájába. Kicsit azért nehezítettünk a játékon, mert nem soroljuk fel előre, hogy a melyik blogon találjátok a kérdéseket. Az aktuális blogokon minden esetben találtok majd egy rövid versikét, ami segít abban, hogy a melyik blogon találjátok a következő kérdést.
3. A Rafflecopter minden mezőjét kötelező kitölteni és a lájkolás is kötelező elem! Csak úgy vesztek részt a játékban, ha ezeket mind teljesítitek!


Megnyerhető ajándékok:

1. díj:  Touch rajongói csomag (könyv, kitűző, kulcstartó, könyvjelző, hűtőmágnes, poszter)
2. díj:  Touch olvasói csomag (könyv, könyvjelző, hűtőmágnes, kulcstartó)
3. díj:  Touch kis csomag (könyv, könyvjelző, hűtőmágnes)
4-5 díj: Touch könyvjelző és hűtőmágnes
6-10 díj: Touch könyvjelző


2. nap kérdése
Miért tesz Dez állandóan veszélyes dolgokat? Milyen függőségben szenved?



a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

nov. 21. - Loki olvasmányok

A következő állomásra pedig egy kis rejtvény segítségével juthattok el:

“Érdekel az álmok világa?
Lépj be Te is e blog kapujába! All the stories are true - így szól a fáma,
ez a blog lesz a harmadik kérdés nyitánya..”

Nincsenek megjegyzések