Breaking News

Wendy Higgins: Angyali gonosz


Wendy Higgins: Angyali gonosz





A blogturnéról

November 16-tól tizenegy állomásos turnéra indulunk angyalokkal és démonokkal karöltve.
Megkérdőjeleződik a jó és a rossz, a határok átrendeződnek. Mi azonban próbálunk végigvezetni titeket az Angyali gonosz világán, hogy mire a kezetekben tarthatjátok a könyvet, felkészülten érkezzetek!
Ebben mi is segítünk nektek, hiszen a turné állomásain játékokkal várunk titeket, így ha ügyesek vagytok, tiétek lehet a három Angyali gonosz könyv egyike is!

A könyvről

Fülszöveg:
A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba.
Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat?
A regény a Sweet sorozat nyitókötete.

Véleményem:
Ezzel a könyvvel már azóta szemeztem, hogy először megláttam a borítóját, mert egyszerűen imádtam. Már akkor is olvasni akartam, amikor még fogalmam sem volt, miről is szól. (Először azt hittem, vámpíros. Shame on me.) Mindenesetre végül elérkezett hozzánk is, legnagyobb örömömre.

Ami a könyv legnagyobb eredménye, hogy a rengeteg angyalos könyv után is képes újat nyújtani. Úgy nyúl hozzá az eredeti mitológiához, hogy mindenféle előismeret nélkül is érteni fogja mindenki, hiszen gyökeresen nem változtat meg semmit. A bukott angyalok szempontjából gyakorlatilag hűséges marad a bibliai történethez, és a hét főbűn sem új senkinek, még ha némileg ki is egészül néhány új ponttal a bűnök listája. Mégis belecsempész annyi egyedi ötletet, hogy egy percig sem éreztem lerágott csontnak.

A történet eleje kicsit lassabban indul be, és leginkább a szerelmi szálon és a világ bemutatásán van a hangsúly. Nekem ez nem jelentett problémát, hiszen például a hosszú utazás, amire Kaidan és Anna együtt indulnak, szórakoztató volt és szükséges, hiszen itt ismerték meg egymást jobban. Viszont az is kétségtelen, hogy a regény második fele sokkal izgalmasabb, tele van akcióval és a romantikus szál kissé háttérbe szorul mellette. (Nem negatív értelemben, azért természetesen az is megmarad.) Egyre több szereplőt ismerünk meg, egyre többet találkozunk démonokkal és más sötét lényekkel, és tényleg beindulnak azok az események, amelyeket az ember a főbűnökre építő történettől vár. Izgalomban nincs hiány, és amit kifejezetten értékeltem, hogy úgy sikerült lezárni az első részt, hogy elégedett is vagyok és követelném is a folytatást azonnal. Még mindig rengeteg kérdőjel és rejtély maradt, amelyekre épülhet a folytatás, illetve nyilván a szerelmi szál sorsa is foglalkoztatja az embert, de nem kaptunk "falkaparós" függővéget.

De vissza az elejére! Adott tehát Anna, aki látja az emberek aurájában a változásokat. Ez persze a könyvben végig rengeteg lehetőséget kínál, folyamatosan tisztában van vele, hogy mit éreznek a körülötte lévők. Nagyon érdekes figyelni, hogyan használja ezt a képességét Anna, hogy mennyiben él vissza vele, mit gondol, amikor akaratlanul megérzi, mit gondolnak róla vagy egy-egy cselekedete milyen hatással van másokra. Persze a sors iróniája, hogy pontosan annak az érzéseit nem látja, akinek a leginkább érdekelné, de hát túl egyértelmű lenne minden, ha látná, nem igaz? Szóval ez az aura szál kifejezetten tetszett, és ez az egyik nagyon egyedi ötlet, ilyet még egy angyalos történetben sem láttam. 

Aztán ugye ott vannak a főbűnök, amelyek közé szerveződünk. Azzal, hogy a szereplők többsége, azaz az óriások, kapnak egy konkrét tulajdonságot, e köré lehet építeni a jellemüket. Hiszen akár akarják, akár nem, a származásuk kihat rájuk, ez alól még Anna sem kivétel. Így könnyű azonosítani az egyes szereplőket, hiszen az ember már a "bűnük" alapján könnyebben megjegyzi őket. Viszont ennek ellenére egyik szereplő sem válik túlságosan egysíkúvá, és a cselekedeteik sem lesznek kiszámíthatóak. Őket sem csak egyetlen tulajdonság, egyetlen bűnük vagy ha úgy tetszik, gyengeségük határozza meg. Formálja őket persze, de éppen úgy, ahogy az emberek, ezer és ezer dolog teszi őket azzá, amik. És ők sem feltétlenül rosszak, hiszen az, ha valaki hajlamos valamilyen bűnre, még nem feltétlenül teszi rosszá, csak esendővé. Az óriások pedig csak félig démonok, a másik felük nagyon is emberi, emberi érzésekkel és vágyakkal. Ezért is különösen érdekes figyelni, hogy mennyiben cselekednek kényszer hatására, amikor ártanak másoknak és mennyiben saját döntésük, amit tesznek. Különösen izgalmas ez, hiszen a bűnükkel kapcsolatban gyakorlatilag olyanok, mint a függők. Valamilyen belső kényszer hajtja őket a bűnük felé, erre nincs is jobb példa, mint a falánkság bűnével született lány, vagy maga a főszereplő, Anna.

Anna szerencsére egy kifejezetten szimpatikus főhősnő. Bár néha forrófejű, nem idegesítő, a cselekedetei az esetek többségében logikusak, ha pedig nem azok, akkor is hajlamosak vagyunk ezt megbocsátani neki a körülmények miatt. Érdekes figyelni, hogyan száll szembe a függőségével, ez a könyv egyik olyan üzenete, ha lehet annak nevezni, ami szerintem kifejezetten jó a tinédzserek számára. Anna is bulizik, ő sem tökéletes, ráadásul plusz erő is hajtja a bűne felé, de képes neki ellenállni. Mert ez nem csak vágyak, hanem döntés kérdése is. (Direkt nem írom le, mi Anna bűne, nem szeretném lelőni.) 
Ami Kaidant, a férfi főszereplőt illeti, őt nem lehet nem imádni! Nálam repült az álompasi listára, ez nem is kérdés. Egy olyan bűn jutott neki, ami elsőre nem is tűnik annyira szörnyűnek, de ahogy többet tudunk meg a dologról, nekem konkrétan megesett rajta a szívem. A neveltetése miatt sebezhető, de mégis keménynek mutatja magát. Amikor együtt vannak Annával, azt tényleg öröm olvasni. És bár már az első pillanattól kezdve szikrázik közöttük a levegő, van idő arra, hogy megismerjék egymást és kibontakozzon a kapcsolatuk, nem egy pillantás alatt szeretnek egymásba.  Ez kifejezetten üdítő, hiszen ez sok YA könyv esetén előfordul. 

A mellékszereplők közül nem is tudom, kit emelnék ki igazán. Hogy miért? A legkisebb szereplő is élt a papírlapokon, egyiküket sem éreztem sablonkarakternek, és főleg a többi óriás még rengeteg lehetőséget rejt magában. Alig várom, hogy még többet megtudjunk róluk, mert már az első részben is kiderül, hogy mindegyiküknek hihetetlen érdekes háttértörténete van. Ami Anna édesapját illeti, ő számomra még mindig egy hatalmas kérdőjel. Voltak pillanatok, amikor kifejezetten szerettem, máskor viszont fejbe vágtam volna és elküldtem volna a fenébe. Ha volt valami, ami nem tetszett, az az, hogy Anna mennyire feltétel nélkül megbízott benne végig. Értem én, hogy az apja és szereti, de egyik pillanatról a másikra lett apuci kicsi lánya, és számomra ez túlságosan is hirtelen és túlságosan is egyszerű váltás volt.

Valószínűleg még oldalakat tudnék írni a történetről, de nem teszem. Nem szeretnék poénokat lelőni, inkább olvassátok el ti magatok! Én

NAGYON AJÁNLOM


Rendeld meg te is!


Olvass bele!




Blogturné extra - Kik azok a bukott angyalok?


A bukott angyalok minden könyv világában mást jelentenek, annak megfelelően, hogy mennyit és hogyan merítenek. Az Angyali gonosz világának esetében nem járunk rossz úton, ha a klasszikus, bibliai jelentésből indulunk ki. Azaz a bukott angyalok olyan angyalok, akiket kiűztek a mennyekből, miután fellázadtak Isten ellen. A bukott angyalok vezetője Lucifer, nem véletlenül, hiszen ő volt az, aki annak idején lázadást szított. 

Lucifer roppant nagy népszerűségnek örvendett az angyalok között, és egy hazugság elhintésével elhitette velük, hogy Isten azt tervezi, hogy az angyalokat az emberek rabszolgáivá teszi. Az angyalok két táborra szakadtak: akadtak, akik elhitték a hazugságokat és követni kezdték Lucifert, a többiek hite azonban rendíthetetlen maradt a Teremtőben. 

Így kezdődött a háború, melyben végül Lucifer és a követői maradtak alul, és a pokol fenekére száműzték őket. Ők lettek a bukott angyalok, vagy más néven démonok. 



Nyereményjáték

Hallottatok már a hét főbűnről?
Nos, az Angyali gonoszban mindegyiknek egy démoni felelőse munkálkodik az emberek világában (egyet kivéve, aminek közös felügyelője van). Emellett pedig hat kisebb bűn is létezik.  A földi gonoszság eme letéteményeseit a Pokol hercegeinek nevezik. Mi azonban nem a hercegek nevére vagyunk kíváncsiak, hanem a munkakörükre.
Minden blogon találtok majd egy kérdést, melynek a segítségével kitalálhatjátok, melyik bűn tartozik az adott herceghez.
1. Balról jobbra (függőlegesen) haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/munkakört, így plusz esélyekkel gyarapodtok.
3. A vastaggal kiemelt rész a tizenkettedik bűnt tartalmazza, ennek a megfejtése éri a legtöbbet.

A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali gonosz könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás)
A mai rejtvény pedig:
Óvakodj, ha Thamuz nevét hallod, mert az emberi élet kioltása nem gyerekjáték!

a Rafflecopter giveaway

 
A blogturné menetrendje


11/16. Dreamworld
11/17. Könyvszeretet
11/18. Angelika blogja
11/19. Deszy könyvajánlója
11/20. Kristina blogja
11/21. MFKata gondolatai
11/22. Függővég
11/23. Kelly & Lupi olvas
11/24. Always Love a Wild Book
11/25. Nem harap a...
11/26. Insane Life




Nézzetek be mindenhová!

Nincsenek megjegyzések