Breaking News

Jessica Park: Szeretni bolondulásig


Jessica Park: Szeretni bolondulásig



A blogturnéról

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából december 13-án jelent meg Jessica Park: Flat out Love - Szeretni bolondulásig című könyve, a Rubin Pöttyös sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül mutatja be Julie és Matt kalandjait! 
A könyvről

Fülszöveg:
konyvmolykepzo.hu/products-page/arany-pottyos-konyvek/jessica-park-szeretni-bolondulasig-6360?ap_id=DeszyA srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.
Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.
Bonyolult? Kínos? De még mennyire.
Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.
De a szerelem – és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata – mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.
 
Véleményem:
Na jó, nekem ez a könyv szerelem. Nem csak azért, mert ez az egyik központi témája, hanem azért is, mert egy elég rossz napon sikerült elérnie, hogy nevessek. Sokat. 

Julie egyetemre indul, ám egy átverés miatt nincs szállása. Így köt ki édesanyja egyetemi barátnőjének családjánál. Soha nem látta még őket, és most teljesen rájuk van utalva. A család pedig nem is lehetne ennél furább: a szülők szinte soha nincsenek otthon, és egyébként is tipikus tudósok. Matt, a fiú, igazi stréber, matek-fizika szakos és furábbnál furább feliratú pólókat hord. Celeste-nek, a kislánynak pedig van egy hihetetlenül furcsa szokása: mindenhová magával hord egy életnagyságú papírfigurát, Fotó Finnt. És hogy kicsoda Finn? Finn a legidősebb testvér, Celeste és Matt bátyja, aki kész rejtély. Finn utazgat, Julie nem találkozott még vele, és nyilvánvaló, hogy a családban hatalmas űrt hagyott maga mögött, amikor elutazott. Ezért is hordja magánál Celeste a papírfigurát. Julie elhatározza, hogy gatyába rázza a családot. Mattet megpróbálja kirángatni a burkából, Celeste-nek segíteni akar végre felnőni és leszokni Fotó Finnről, és miközben próbálja meggyőzni Finnt a Facebookon, hogy jöjjön haza látogatóba, szép lassan beleszeret a fiúba. De szerethet valakit, akit még soha nem látott, és aki csupa kérdőjel? Vajon mi az a rejtély, ami távol tartja a fiút a családjától? 

Na, akkor kezdem azzal, amit már említettem, és amit a legjobban imádtam ebben a sztoriban: a humor! A párbeszédek is nagyon viccesek, főleg Julie és Matt tudnak jókat mondani, amikor összeeresztik őket, de amit még muszáj megemlíteni, az Matt, Finn és Julie rengeteg Facebook állapota. Zseniálisak akadnak köztük! Matt esetében a vicces feliratos pólók is megnevettettek. 

Íme az egyik kedvenc párbeszédem a könyvből, szigorúan az elejéről, hogy ne spoilerezzek:

"– Anyu, mennem kell. Azt hiszem, megjött ez a Matt gyerek.
– Biztos, hogy ő az?
Julie belesett a kocsiba, ahogy lehúzódott az ablak.
– Egy őrültnek tűnő pasast látok, egyik kezével élénk színű cukorkát kínál, a másikkal
véres sarlót lenget. Á! Az autóhoz int. Biztosan értem jött."

Ez volt az a rész, ahol már tudtam, hogy ezt a könyvet nagyon fogom szeretni.

És ami még nagyon tetszik, hogy egy hihetetlen komoly témát is humorral kezel a könyv. Ugyanis elsőre nagyon vicces ez a Fotó Finn dolog, és a könyv is tele van mindenféle humoros Fotó Finn jelenettel. De közben tudjuk, hogy ez bizony valamilyen komoly pszichológiai probléma, amit meg kell oldani. Úgy sikerül kibontatni ezt az egészet, és a traumát, ami az okozója, hogy nem leszünk tőle depressziósak. 

Persze, egy new adult könyvről beszélünk, tehát nyilván fontos a szerelmi szál is. Ebbe most nem mennék bele mélyebben, a spoilerek miatt, de ne az átlagos NA könyvekre gondoljatok! Ebben nem lesznek erotikus jeleneteket, ez nem egy ilyen könyv. Egy kedves szerelmi történet, persze, de ez igazából csak másodlagos amellett, hogy Julie új családot talál és igazán megismeri őket. 

A szereplők közül mindenkit imádtam, bár egy ponton azért mérges voltam a Watkins szülőkre. Két szereplőt emelnék ki.
Celeste elképesztően aranyos, és furcsa figyelni a kettősségét: intelligens és közben egy papírfigurával futkos. De pont azért nagyon jó, hogy ennyire érettek a gondolatai, mert látjuk, hogy nem bolond, egyszerűen csak van egy problémája, amit Fotó Finnen keresztül dolgoz fel. 
Mattben nagyon szerettem, hogy nem egy macsó, ritkán olvasni jóféle stréber főszereplő srácról, komolyan, öröm volt minden értelmiségi beszólása. 

Ha negatívumot akarnék mondani, akkor az a vége lenne. Tetszett, tetszett, de kicsit gyorsnak éreztem, el tudtam volna viselni még vagy 10-15 oldalt, hogy jobban kibontsa az írónő a végkifejletet. Így kicsit olyan, hogy építkeztünk, építkeztünk végig valamire, aztán mire örülünk, addigra már vége is. 

Összességében ez egy olyan könyv, amit mindenkire tukmálni akarok, ami jelent azért valamit. És muszáj megjegyeznem, mennyire örülök a Rubin Pöttyös sorozatnak, alig várom a további köteteket!

NAGYON AJÁNLOM


Rendeljétek meg a képre kattintva!

konyvmolykepzo.hu/products-page/arany-pottyos-konyvek/jessica-park-szeretni-bolondulasig-6360?ap_id=Deszy


Blogturné extra - Matt szemszöge

Mostanában nagy divat, hogy egy-egy történethez kiegészítő novellát ír a szerző vagy magát a regényt írja meg a másik szereplő szemszögéből. Ilyen volt például a befejezetlen The Midnight Sun a Twilighthoz, vagy ilyen a Veszedelmes sorscsapás a Gyönyörű sorscsapáshoz. 

Jessica Park sem hagyott minket cserben, ugyanis egy kiegészítő kötetben megismerhetjük a történetet Matt szemszögéből is. A történet stílusosan a Flat-Out Matt címet viseli, és ahogy már mondtam, nem nevezhető folytatásnak. Hogy miért? Ennek a történetnek 2 fejezete ugyanis a a Szeretni bolondulásig előtt játszódik, 7 fejezete azzal egy időben, csupán egy másik szemszögből. Viszont az írónő megajándékozott minket egy plusz fejezettel is, ami újra Julie szemszögéből játszódik, és kicsit talán enyhíti a hiányérzetünket. (Már ha volt. :D)

A fülszöveg pedig, viszont előre szólok, hogy SPOILERES!

Matt másodikos az MIT-n. Stréber, okostojás, egy zseni.

És emellett nagyon. nagyon hülye.

Amikor a gyönyörű, menő és éleslátó Julie Matt családjához költözik, miért - ó, miért - kell úgy tennie, állítólag Julie kedvéért, mintha ő lenne a bátyja, Finn?

Ez az egész ártalmatlannak tűnik egészen addig, amíg a rövid életű bennlakásából állandó beköltözés lesz. És amíg el nem kezd az egész szívszorító őrületté válni. És addig, amíg ő bele nem szeret Julie-ba, Julie pedig szerelmes nem lesz Finnbe. 

De... Matt a megfelelő neki. Csak valahogy el tudná érni, hogy ezt a lány is észrevegye! Anélkül, hogy elárulná neki az igazat, ami mindannyiukat összezúzná. Különösen a törékeny húgát, Celeste-et, akinek Julie-ra a leginkább szüksége van. 

Már láttátok Mattet Julie szemén keresztül. Most ássátok magatokat mélyebbre Matt világában a Flat-Out Matt novellában! Éljétek a történetet az ő szemszögéből, törjön össze a szívetek, amikor az övé is, és szeressetek bele ti magatok is újra ebbe a valószínűtlen hősbe.


Nyereményjáték


A blogturné menetrendje

December 14 - Insane Life - Pólók
December 15 - Dreamworld - Dreamcast
December 16 - Kristina blogja
December 20 - Deszy könyvajánlója - Flat-Out Matt

Nézzetek be mindenhová!

Nincsenek megjegyzések