Breaking News

Kim és Krickitt Carpenter - Dana Wilkerson: Fogadom


Kim és Krickitt Carpenter - Dana Wilkerson: Fogadom



A blogturnéról

Tudtátok, hogy Angliából indult el az a kezdeményezés, amely a Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család értékeire és fontosságára irányítja az emberek figyelmét? Nos, a Harmat Kiadó tisztában van ennek fontosságáról ezért is ütemezte Kim és Krickitt Carpenter szívbemarkoló igaz történetéről szóló könyvének megjelenését erre az időszakra. A Blogturné Klub segítségével február 13-án induló turné keretein belül öt különböző állomáson olvashattok a házaspár nem mindennapi megpróbáltatásairól és tudhattok meg további érdekességeket a történetüket feldolgozó filmről.


Kiadó: Harmat Kiadó
Fordító: Kertész Tünde
Oldalszám: 174
ISBN: 9789632882208


Kim Carpenter edző egy unalmasnak ígérkező napon felveszi a telefont, hogy megrendeljen néhány dzsekit a baseballcsapata számára. Nem is sejti, hogy a hívást követően az egész élete megváltozik: a megrendelést felvevő hölgy hangja belekúszik a fülébe, és többé nem tud szabadulni tőle. Hamarosan egekbe ugrik a telefonszámlája, aztán vőlegény, majd férj lesz belőle. A mesébe illő találkozás azonban egy autóbalesetet követően a legszörnyűbb rémálommá válik: felesége amnéziájának köszönhetően közös múltjuk teljesen törlődik az asszony emlékezetéből…





Véleményem

Már akkor nagyon érdekelt ez a történet, amikor a The Vow című filmről kiderült, hogy igaz történet az alapja. Annyira valószínűtlennek tűnik az egész, mintha csak egy Nicholas Sparks sztori lenne, és közben pedig bizonyos formában valóban megtörtént! Rettentően érdekelt, hogy a film mennyire tért el a valóságtól, és hogy mégis hogyan küzd meg egy pár egy ilyen horderejű nehézséggel a való életben. Így amikor kiderült, hogy végre érkezik a történet magyarul is, tudtam, hogy olvasnom kell. 

Először is szeretném leszögezni, hogy aki azt hallotta, hogy a filmet eléggé átírták, az jól hallotta. Az alaptörténet persze azért ugyanaz, a különbség a rengeteg részletben rejlik. Nincs előző vőlegény, nincsen hűtlen apa a lány oldaláról, a férfi szülei nem haltak meg, a nő nem művész... Szóval jó hosszan lehetne sorolni. De inkább nem teszem meg, helyette jöjjön a valóság!




Kim és Krickitt Carpenter egy telefonhívásnak köszönhetően ismerkedtek meg, és nagyon hosszú ideig nem is találkoztak személyesen, csak így tartották a kapcsolatot. Amikor végül mégis találkoztak, már nem is kellett sok idő, míg végül összeházasodtak. Az életben ugyanazokat a dolgokat tartották fontosnak, ugyanolyan értékeket vallottak, és a szép lassan kibontakozó szerelmük alatt jól megismerték egymást és boldogan vágtak bele a közös életekbe. Ám arra nem számítottak, hogy alig két hónapnyi házasság után egy baleset mindent megváltoztat. Mindketten súlyosan megsérültek, ám Krickitt sérülései bizonyultak súlyosabbnak. Kisebb csoda volt már az is, hogy túlélte, ám csakhamar magához tért. Ekkor jött a következő meglepetés: nem emlékezett az utóbbi néhány évre, így az az időszak, amikor megismerte és megszerette Kimet, teljesen kiesett. A férfi, aki addigra már a férje volt, idegennek tűnt a számára. Ráadásul az agysérülés néhány alapvető jellemvonását is megváltoztatta. Az egykor komoly és megfontolt Krickittnek hisztirohamai és dühkitörései voltak, bár ez egy ilyen baleset után persze nem is olyan meglepő. 

A történetet a férj szemszögéből követhetjük, az ő küzdelmét ismerjük meg. Belegondolni is elképesztő, hogy milyen lehetett feldolgozni azt, hogy a boldogságból egyik pillanatról a másikra odáig jutott az élete, hogy a felesége nem ismeri meg, nyakába szakadtak a kórházi számlák, elveszítette a munkáját... Hirtelen minden összeomlott körülötte. 

És itt jön be a könyv fontos eleme és igazából az egyik fő üzenet. Kimet a hite tartotta életben. A filmmel ellentétben ugyanis nagyon nagy szerep jutott a szerelmesek történetében a vallásban. Mindketten hittek benne, hogy van remény, hogy Isten majd kiutat mutat nekik a bajból, és a végén megint rátalálnak a boldogságukra. Érdekes belegondolni abba is, hogy a hitükből fakadóan is igyekeztek kitartani a másik mellett, hiszen amit Isten egyszer összekötött... Többször is eszembe jutott a történet olvasása közben, hogy vajon egy nem vallásos pár kitartott volna-e ilyen hosszan egymás mellett, amikor szinte mindent elveszítettek, ami korábban összekötötte őket. A mély hit és meggyőződés nélkül, ami Kimet és Krickittet hajtotta tovább, nehéz elképzelni.

És ezért nem is lepett meg igazán, hogy hányszor előkerült a könyvben az imádkozás ereje, a hit Istenben, és úgy alapjáraton az igazi keresztény értékrend elemei: a család, a hűség mindenek felett... Én magam nem vagyok vallásos, ilyenformán kicsit kívülről szemléltem a dolgot, de mindenképpen érdekes volt látni ezt a mély meggyőződést. A történet pedig a filmbéli minden körítés nélkül is nagyon szép.

Igazából ez nem is egy regény, hanem minden ízében az, ami: egy férj meséje arról, mit élt át élete legnehezebb időszakában. Persze vannak benne párbeszédek és leíró részek, de egy pillanatra sem feledkezünk meg róla, hogy ez egy igaz történet, amit az átélője mond el nekünk.

AJÁNLOM



Blogturné extra - A borítókról

Filmes borítók:

 
 


Nem filmes borítók:

 
 


 



Nyereményjáték


a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

02/13 Kelly & Lupi olvas
02/14 Szilvamag olvas
02/15 Deszy könyvajánlója
02/16 Dreamworld
12/17 Angelika blogja

Nincsenek megjegyzések